Miljöministern och ABC besöker Toppsockret 06-02-17

23 februari 2006

Miljöminiter Lena Sommestad besökte Toppsockret fredagen 17 februari, tillsammans med en delegation från HSB Stockholm med VD Charlotte Axelsson i spetsen. ABC-nyheterna hade sett HSB:s pressrelease om besöket och även de hade hittat ut till Toppsockret genom snöyran under fredagen.

Besöket på Toppsockret föranleddes av ett besök på HSB Stockholm och som då lyfte fram och ville visa en förening som satsar stort på miljöfrågor och energieffektiviseringar. Föreningens engagemang i Fjärrvärmeupproret var också en intressant fråga i sammanhanget. Ordförande Thomas Bäcklin och suppleang Karin Ohlsson tog emot delegationen. Bäcklin gick igenom styrelsens ansträngningar senaste åren som har visat på lägre förbrukning av både el, vatten och minskat mängden sopor. Föreningen brottas även med fjärrvärmeförbrukningen, som inte har varit lätt att pressa ner, men som också beror på att föreningen redan har en relativt låg nivå kring 150 kWh på kvadratmeter och år - inklusive värme och varmvatten. Ordförande Bäcklin lyfte också upp frågan att forma om alla eventuella framtida ROT-avdrag - från generella - till riktade avdrag mot energieffektiviseringar i flerbostadshus. "Vi behöver avdrag som hjälper fastighetsägarna att göra dyra investeringar som normalt inte görs på grund av långa återbetalningstider. Tilläggsisoleringar, fönsterbyten och ny teknologi som möjliggör individuell mätning av varmvatten är några exempel", säger Bäcklin till Miljöministern. Han fortsätter: "...vi vill hjälpa bostadsrättföreningar och andra fastighetsägare att minska beroendet till de stora drakarna som inte lyssnar på oss kunder."

Pressreleasen på HSB Stockholm hittar du på denna länk.

HSB Toppsockret är en miljövänlig förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.