Nytt städavtal och nya mattor sparar stora pengar

02 juni 2012 Montering av nya stora mattor i våra entréer ger mindre slitage på marmorn och betydligt lägre städkostnad. Föreningen har tecknat ett treårigt avtal med Columbus Städ AB, som sänker kostnaden med 23%, på grund av tiden för städning kortas med de nya mattorna, som stoppar grus och salt redan vid porten!

I slutet av juli går det nya städavtalet med Columbus Städ AB igång. Det nya städavtalet sparar föreningen drygt 40 000 kr inkl moms på årsbasis, vilket med en årlig index-höjning beräknas spara in investeringen i arbetet och nya mattorna på drygt sex år.

Arbetet blir helt klart under juli, vilket inbegriper en infräsning av en ny större skrapmatta innanför portarna, samt tillägg med en mjuk matta som används vintertid, i alla entréer. Denna kombination av mattor suger upp salt och förhindrar grus att sprida sig i hela trapphuset, vilket gör att städningen både blir enklare och billigare. Marmorn kommer även att slitas mindre, vilket ökar dess livslängd. I samband med övergången till vår nya entreprenör Columbus Städ AB, kommer de under juli att göra en grovstädning, för att få bort gammal polish på all marmoryta, som ser gammal och smutsig ut. Arbetet med att hitta den nya städfirman har föregåtts av ett gediget förarbete, med efterforskning på referenser, kontroll av skatteuppgifter samt miljötänk.

Brf Toppsockret är en miljövänlig förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.