Publicering av svaren på KTH-enkäten

08 juli 2012 Brf Toppsockret har samarbetat med Kungliga Tekniska Högskolan under 2011, i ett projekt där en miljöenkät varit en del av projektet. Andra delar av projektet har varit att i en avhandling redovisa vad energieffektiviseringsåtgärder i olika slags bostadsbestånd kan åstadkomma. Här finns nu enkäten att ladda ner, med styrelsens kommentarer.

Styrelsens kommentar till enkäten:

Enkätsvaren har av KTH redovisas i antalet lägenheter/enkäter om har svarat på ett visst sätt, inte som procentandel av totala antalet enkäter, vilket hade underlättat överblicken i jämförelserna.

Vidare så är enkäten generell som ska passa alla typer av flerbostadshus och bostadsform. Exempelvis så redovisar man ”våning 5 eller högre” på vissa ställen och att man även har frågor som rör delar av fastigheten som är bostadsrättshavarens egna underhållsskyldigheter. Man frågar t ex om ytorna upplevs som lättstädade i olika delar av lägenheten och om belysningen är tillräcklig och om man har möjligheter att förändra den i lägenheten.

I vissa delar ska man alltså ta enkäten för vad den är och dra slutsatser där den känns mer relevant för just dig som medlem.

Enkäten innehöll slutligen en öppen del, där du som medlem kunde skriva till om det var något mer specifikt för dig som du ville lyfta upp som bra eller dåligt. Flera tryckte just på att denna enkät i vissa delar inte kändes relevant för en Brf, vilket vi har givit svar på ovan. Några mer konkreta områden som styrelsen kan göra någonting åt, och redan gör, är önskemål om bättre städning inomhus (där vi i juli 2012 går igång med ny entreprenör och nya mattor), behovet av en dörröppnare mot stora parkeringen (vilket vi satte upp vintern 2011/12) samt att åtgärda risiga fönster (där vi startar ett renoveringsprojekt 2012/13).