Toppsockret vann utmärkelsen HSB:s Klimatpris 2015!

12 april 2016 Brf Toppsockret fick igår den fina utmärkelsen HSB:s Klimatpris 2015, på HSB Stockholms årsstämma på Fleminggatan 41.

Styrelsens ledamöter Bosse Sandholm och Thomas Bäcklin tog emot det fina Klimatpriset på HSB Stockholmsårsstämma. Juryns val av Toppsockret utgick från föreningens uthålliga 15-års insatser på miljö och klimatområdet. Resultatet har visat en minskning på mer än 20 % av fjärrvärmeförbrukningen, 20 % lägre elförbrukning och upp till en halvering av osorterade hushållssopor. Sett från slutet av 90-talet, så har vi sänkt fjärrvärmeförbrukningen med upp till 30% och vattenförbrukningen med 20 %. De nu pågående projekten med hybridanläggning för värmeåtervinning och bergvärme samt energieffektiva tvättstugor var avgörande för valet av vinnare av årets Klimatpris.

Brf Toppsockrets 15 åriga miljö- och energiengagemang hittar här.

Brf Toppsockret har tidigare tilldelats 2005 års utmärkelse Årets Miljöpris, HSB:s första, då föreningen precis hade börjat sin klimatsmarta bana. Under åren har Toppsockret fortsatt med ett antal insatser och tecknat ett frivilligt avtal med HSB att minska sina utsläpp med 40% från 2008 års nivå tom 2023. Detta är föreningen redan på god väg att komma i mål med.

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.