Toppsockret väljer Grön el från vindkraft 04-08-11

11 augusti 2004

HSB Toppsockret har nyligen valt att gå över till att stödja miljövänlig el från Kraft & Kultur. De vinnande kriterierna var både lägsta pris och el från förnyelsebara källor som vindkraft och vattenkraft.

- Vårt treåriga avtal med Fortum löpte ut och då passade vi på att se oss ordentligt omkring. Vi hade två kriterier för vårt val av elleverantör. Det första var naturligtvis lågt pris. Det andra kravet var att det skulle vara en så miljövänlig el som möjligt, med minst miljöpåverkan och från förnyelsebar källa, säger Thomas Bäcklin, ordförande i bostadsrättsföreningen. HSB har tecknat avtal med både Kraft & Kultur och Vattenfall, så vi började med dessa två leverantörer. Eftersom den senare investerar i smutsig brunkol i östra Tyskland och dessutom är mycket dyrare var det solklart att Kraft & Kultur vann den första ronden. Vi jämförde sedan med vår nuvarande leverantör Fortum samt flera andra av de stora och de mindre, men Kraft & Kultur blev vinnare till slut. Drygt tio procent av elproduktionen kommer från vindkraften, bla från Skåne, Västergötland och Norge.

HSB Toppsockret är en miljövänlig förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

Läs mer om Kraft & Kultur på deras hemsida, http://www.kraftkultur.p2p.nu/index.asp.