Toppsockret fick HSB:s "Årets miljöpris 2005"

17 juni 2005

Styrelsens representanter Thomas Bäcklin och Karin Ohlsson fick ta emot priset på Norra Latin, på HSB Riksförbundets årsstämma onsdagen den 11 maj. Riksförbundets Miljöchef Mia Torpe, inledde med ett berömmande tal och överlämnade sedan miljöpriset med ett vänligt leende. Mia avslutade sitt tal med "det fina med den här föreningen, det är att fortsättning följer....". Hon syftade då på att föreningen fortsätter med miljöinvesteringar och förbättringar för medlemmarna även under 2005 och kommande år.

Juryns motivering till priset lyder:
”En framsynt bostadsrättsförening som strävar efter en långsiktigt hållbar fastighetsförvaltning och boendemiljö. Både ekologiskt, ekonomiskt och socialt har de tagit grepp om sin egen verklighet. Bredden i åtgärderna imponerar. Det går inte att ta miste på engagemanget och entusiasmen. Medlemmarnas boendemiljö, deras plånböcker och miljön i allmänhet kommer att gynnas av det konsekvent genomförda miljöarbetet.”

Kraven i "tävlingen" är att man bara värderas utifrån faktiskt genomförda miljöinvesteringar och åtgärder det innevarande året, i detta fall kalenderåret 2004. Föreningens presentation som nomineringen baserades på kan laddas ner här:

Brf Toppsockrets miljöinvesteringar, mars 2005 (.pdf, 279kB)

Förra årets Miljöpris gick till Brf Tibble, som genomförde flera bra investeringar, som minskade bla rejält på deras elkonsumtion och sanerade PCB-fogar. Mer information om detta hittar du HSBs hemsida.

HSB Toppsockret är en miljövänlig förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

>För att kunna öppna pdf-dokument (Adobes Acrobat) behöver du installera läsare som kan laddas ner här om du inte redan har den installerad, hämta läsare för pdf-filer.>