Toppsockret först med MIBBinventering 05-04-25

18 maj 2005

Brf Toppsockret är den första HSB-förening i Stockholm som har blivit MIBB-inventerade. >Miljöinventering i Befintliga Bostäder>, som förkortningen står för, är ett överskådligt sätt att skaffa sig en helhetsbild av fastigheten.

- Inventeringen ger oss en utomordentlig insikt i nuläget och våra potentiella förbättringsåtgärder i vårt hus, sade föreningens ordförande Thomas Bäcklin. Eftersom föreningen var först i Stockholm att göra en MIBB-inventering, uppmärksammades detta lite extra på HSB Stockholms årsstämma den 25 april 2005. Avgående VDn Ulrik Fällman överräckte ett diplom till Brf Toppsockrets ordförande händelsen till ära. "Det var spännande för flertalet boende att visa runt ett femtontal blivande MIBB-konsulter i sina lägenheter", fortsätter ordförande Bäcklin."Konsulterna ställde mycket frågor för att lära sig så mycket som möjligt, samtidigt som de kom med lite tips och råd. Det känns som att man gjorde något väldigt bra för miljön, genom att låta inventeringen samtidigt bli en kurs för blivande miljöinventerare". Miljödiplomet finns att titta på här.

HSB Toppsockret är en miljövänlig förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.