LADDPLATSER i SERENADEN

15 september 2022

Laddplatser - PÅMINNELSE
I maj meddelade vi att försäkringsbolaget ändrat sina villkor för LADDNING AV MOTORFORDON! De nya säkerhetsföreskrifterna lyder:

___________________________________________________________________________________________

LF fastighetsförsäkring villkor V066.17

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER MOTORDRIVET FORDON

01.8.1 Laddningsplats för batteri
Laddning av batterier till fordon, truckar, städmaskiner och liknande, ska ske på särskilt anordnad laddningsplats utformad i enlighet med Arbetsmiljöverkets gällande föreskrifter. Varaktig märkning eller avgränsning ska anordnas på golv minst 1,5 meter från batteriets/fordonets sidor. Inget brännbart material får finnas inom detta område alternativt ska det finnas avskärmningar inom 1,5 meters avstånd. Brännbart material får inte finnas inom 4 meters höjd om det inte är avskilt med obrännbart material. Laddning ska ske med permanent installerad laddare alternativt godkänd mobil laddare

___________________________________________________________________________________________

Detta gäller alltså alla laddningsbara fordon, även elsparkcyklar, elcyklar o.likn. Vi får INTE ladda våra fordon inomhus, varken i garage eller bostad där dessa föreskrifter gäller, eftersom det inte uppfyller brandförsäkringsvillkoren.

För att uppfylla våra brandförsäkringsvillkor är det nödvändigt med brandbesiktning av våra P-platser och garage. Besiktning av garage kommer att ske regelmässigt efter annonsering på vår hemsida.

I garagen får endast finnas:

· ett motordrivet fordon

· produkter för drift och underhåll av fordonet

· fyra stycken däck

· spolarvätska om maximalt 5 litet

· en reservdunk bensin, inuti fordonet

 

Elförbrukningen
Vid kontroll med Vattenfall kan vi konstatera att föreningens elförbrukning ökat med drygt 50% under jan – aug på våra parkeringar/garage jämfört med föregående år. Vilket tyder på att förbrukningen i garagen har ökat. En extra kostnad som vi alla delar på.

 

- Din förening – SERENADEN -

 

Till nyhetslistan