Styrelsemötet 20/11

21 november 2019 Föreningsstämma/motioner, nya gottsundaskolan, kulventilerna och stamspolningen.

Föreningsstämman 29 januari 2020 = MOTIONER
Det står inte på förrän det är dags för nästa föreningsstämma (årsmöte)! Den är planerad till onsdagen den
29 januari 2020 kl 19:00 i kvartersgården.

Det är nu rätt tid att fundera över vad du tycker att vi ska förändra eller förbättra i Serenaden och lämna in en motion om detta senast 30 november.

TIPS! Så här skriver du en motion:
1.     Skriv en rubrik som kortfattat beskriver vad ärendet handlar om.
2.     Beskriv vad ärendet handlar om.
3.     Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att föreningsstämman ska ta. 
4.     Skriv under dokumentet med datum och ditt namn.
5.     Lämna lappen till vår sekreterare: Stefan Jagell, Musikvägen 12, senast 30 november 2019.

Nya gottsundaskolan
Uppsala kommun informerade om planerna på den nya gottsundaskolan 20/11. Planerna påverkar det direkta grannskapet till oss i Serenaden varför många medlemmar hade hörsammat kallelsen. Kommunen fick motta många frågor och undringar om planerna. Många undrade över varför vägen måste förlängas just utanför deras altaner och hur man tänkt sig (eller inte tänkt!?) att motorfordon ska nå och parkera vid den nya idrottshallen. Nu är det viktigt för oss alla att sätta oss in i planerna och att skicka in våra synpunkter och förslag till kommunen senast den 16 december 2019!

Kommunens förslag finner du här: 
Blankett för dina synpunkter och förslag finns här: 

Kulventilerna
Avstängningskranarna/kulventilerna för varmt och kallt vatten i många lägenheter kommer att kontrolleras i nästa vecka (vecka 48). De lägenheter detta gäller har fått en lapp i sin brevlåda.

Stamspolning
Första spolningen av våra avloppsstammar har avslutats. Tyvärr nekades spolarna tillträde till ett antal lägenheter. Dessa ska nu spolas ONSDAG 27/11 (meddelande kommer till de lägenheter som omfattas). Spolningen ligger till grund för att avgöra om stamrenoveringen ska göras nu eller om vi kan vänta några år. Om du inte kan vara hemma den dag som aviserats måste du ställa ytterdörrens lås i serviceläge, eller kl. 10-läge, för att Interspol ska kunna gå in med servicenyckel för att göra sitt jobb. Det tar inte mer än 15-20 min per lägenhet.


Till nyhetslistan