Styrelsemötet 28/8

29 augusti 2019 Ny sekreterare, månadsavgifterna, kulventilerna, stambytet, nyckelhanteringen samt tak och hängrännor

Ny sekreterare
Stefan Jagell valdes till ny sekreterare att ersätta Helena Marklund under hennes studietid.

Månadsavgifterna
Priserna för bl.a. vatten, värme och el ökar, varför föreningen beslutat att höja månadsavgiften med 1,2% fr.o.m. 1/10 2019.

Kulventilerna
Snart kommer en lapp i din brevlåda som erbjuder dig en kostnadsfri kontroll av de avstängningsventiler (s.k. kulventiler) som finns vid vatteninsläppet i din lägenhet. Lappen lämnas ifylld till hemmavicevärden i kvartersgårdens styrelserum senast tisdag 17/9. Hemmavicevärden finns där tisdagar kl 18:30-19:30 och tar emot din anmälan.

Stambytet
En första statuskontroll har gjorts på vårt avloppssystem. Kontrollen visade tydligt att en stamspolning är nära förestående. Då kan vi samtidigt komplettera denna med en kamerakontroll för att få ett bra grepp om hur vi ska gå vidare: stambyte, relining eller klarar vi kanske några år till, innan ett byte blir nödvändigt? En stamspolning med kamerakontroll upphandlas nu och information kommer när det blir klart att detta ska ske i din lägenhet.

Nyckelhanteringen
Vår låsleverantör Certego stänger sin butik vid Dag Hammaskjöldsväg den 13 september. Samtidigt flyttas alla våra avtal med Certego till deras butik till FYRISLUNDSGATAN 68. Fr.o.m. 14/9 ska du vända dig till Certego på Fyrislundsgatan 68 när du ska hämta nycklar till lägenheten, garage och tvättstugetaggar.

Tak och hängrännor
Rensning av hängrännor kommer att ske efter lövfällningen. Tak och takpannor kommer att besiktigas inför vintern. Träd som växer in över tak eller mot väggar ska rensas så att det inte skadar och medför onödiga kostnader för oss.


Till nyhetslistan