Styrelsemötet 14/9

15 september 2022

Brandfara i våra garage
Styrelsen har genomfört en inspektion av våra garage. Anledningen var att se till att reglerna för brandsäkerhet följs. Vi hade inte aviserat inspektionen på förhand vilket man måste göra och vi har med anledning av detta tagit emot starka protester från garagehyresgäster. Styrelsen tar till sig dessa rättmätiga protester och vill be alla föreningsmedlemmar om ursäkt för det inträffade. Vi kommer fortsättningsvis att avisera kommande regelbundna garageinspektioner på förhand. Hyresvillkor för garage finns på föreningens hemsida. Parkering, bilplatser & trafik/ Bilplatser att hyra.

Elförbrukningen i vissa garagelängor har ökat markant på senare tid vilket gör att vi misstänker att bilar, eller andra el-motorer laddas i garagen. Detta är inte tillåtet av flera skäl. Det är inte rättvist att vi föreningsmedlemmar gemensamt ska bekosta drivmedel för några enskilda bilägare. Våra försäkringsvillkor tillåter inte heller att man laddar el-motorer i garagen. El-bil kan laddas vid laddpunkter i närheten, till exempel vid Gottsunda Centrum.

Den nya bussgatan - VBv
Kommunen breddar just nu Vackra Birgers väg, genomfart mellan Musikvägen och Gottsundaskolan för att möjliggöra framtida busstrafik med buss 7.

Postboxar
Föreningen kommer att sätta upp postboxar vid våra infarter. Detta är ett krav från PostNord. Brev kommer i framtiden att levereras till dessa boxar och inte längre i din brevlåda vid dörren.

Sophanteringen i tvättstugorna
Nya sopsorteringskärl finns i tvättstugorna. Brännbara sopor läggs i svart sopsäck. Tomma plastförpackningar läggs i separat kärl, likaså tomma pappersförpackningar. Föreningen betalar endast för hantering av brännbara hushållssopor. Återvinning av tomma förpackningar kostar inte oss något då priset redan är inkuderat i förpackningen.

Bokningssystemet
Bokningssystemet är fortfarande delvis ur funktion då vi fortfarande väntar på leverans av reservdelar. Tvättstuga K1 kan bokas elektroniskt, medan K2 tillsvidare måste bokas manuellt med penna och papper. Vill du boka gästrummet ska du ringa rumsansvarig, Lill nr 018-39 18 88. Vi ber om överseende med detta.

Föreningsmedlemmar som saknar PIN-kod eller TAG för elektronisk bokning uppmanas att kontakta vår förvaltare Mattias Lindgren på HSB, tel 018-18 00 00 vx.

Bergvärmeprojektet pausas
Prisökningen på energi gör att vi  pausar planerna på att borra efter bergvärme. För närvarande finns inga pengar att spara på att installera bergvärme i föreningen.

Stamrenoveringen
Vår kommande stamrenovering går nu in i projekteringsfas. Planen är att i mars-april 2023 presentera en färdig plan för stamrenoveringen och vilka kostnader den medför.

Telefon från Tele2?
Boende har fått påringning från någon som påstår sig vara från Tele2 och vill komma in i lägenheten för en ”slingmätning” i bredbandsuttaget! De ringer från ett 010-nr och går man in på numret i www.hitta.se så ser man att abonnent inte är registrerat och att numret INTE ringe från Tele2 som operatör (utan GlobalConnect AB). Detta är ett falskt samtal – LÄGG PÅ LUREN!

Cykelinventering
En cykelinventering kommer att utföras av Uppsala returcyklar. Skrotcyklar utan ägare kommer att tas om hand för att återvinnas.

 

- Din förening – SERENADEN -

 

Till nyhetslistan