Styrelsemötet 23/8

24 augusti 2023 Vad planerar Serenaden för att mildra prishöjningarna och samtidigt förbättra vår boendemiljö?

FAKTA: Vattenfall hotar höja fjärrvärmepriset med 25% från årsskiftet! Kostnaden för dricksvattnet ökar och sophämtningen detsamma. Kommande elkostnader är osäkra och övriga omkostnader tenderar att öka. Räntekostnaderna är svåra att förutsäga.

ÅTGÄRDER: Din förening, Serenaden, arbetar med att minska förbrukningen och säkra kostnaderna så att det inte blir för dyrt att bo i Serenaden. Det gör vi på flera sätt bl.a. genom minskad förbrukning av fjärrvärme, vatten och el:

1.    1. Kommande stamrenovering innehåller flera delar som tillsammans ska sänka fjärrvärmekostnaden med 75%! Vi vill mäta vattenförbrukningen för att få snabb varning om en vattenläcka uppstått, samtidigt som det hjälper oss alla att spara på det värdefulla dricksvattnet. Ersätta takfläktarna med värmeväxlarsystem (FTX), byte till 2-rörssystem och nya radiatorer, rörbyten på vindar & badrum samt byte/relining av avloppsrören bidrar till lägre energikostnad, bättre boendemiljö samt lägre försäkringspremie och mindre skadekostnader.

2.     2. Föreningens gemensamma elkostnad minskas bl.a. genom byte till LED-lampor i utomhusbelysningen, garagen, källaren och kvartersgården.

3.     3. Föreningen har renoverat kvartersgården och monterat en FTX värmeväxlare som både minskar värmekostnaden och ger bättre komfort när vi är tillsammans i vår kvartersgård. Kom och se 17/9!

Trots dessa åtgärder nödgas vi höja månadsavgifterna med 2% from 1/10 2023.

Hyresnämnden

Vår ansökan om stamrenovering behandlas nu i Hyresnämnden. De medlemmar som inte sagt JA till styrelsens förslag har av Hyresnämnden fått uppmaning att yttra sig över sitt beslut. Nio yttranden har inkommit som nu studeras av Hyresnämnden och styrelsen.

Inom kort räknar vi med att få nämndens utlåtande om de tillåter vår angelägna stamrenovering eller inte. Först när alla beslut kommit kan vi börja detaljplaneringen inför arbetet med stamrenoveringen.

Bokningssystemet

Kortläsarna vid källardörrarna är f.n. väldigt tröga och tar lång tid innan de öppnas (upp till 20 sek). Det beror på att väggarna innehåller mycket fukt efter sommarens översvämning. Torkar ska hyras för att åtgärda detta.

Nya torkskåp

Styrelsen har beställt nya torkskåp till tvättstugorna. De nya har värmepump, vilket spar energi samtidigt som vi slipper den mesta fukten i tvättstugan.

FIXardag / TRIVSELdag 17/9

Söndag 17/9 kl 10-16 träffas vi alla i Serenaden för att piffa upp lite i vårt område. Vi pratar om vad som är på gång i Serenaden och lär känna varandra. Vi kan passa på och hjälpas åt att snickra, måla och göra lite extra trevligt här hos oss. Container finns för grovsopor. Föreningen bjuder på sedvanlig sopplunch. Passa också på – vi visar vårt nya FTX-aggregat i kvartersgården!

- Din förening – SERENADEN -