Styrelsemötet 13/3 2024

15 mars 2024 Hyresnämnden, temperaturgivare, brandvarnare, kvartersgården och vårens fixardag 19/5

Hyresnämndens sammanträde 12/3
Vid hyresnämndens sammanträde i Uppsala stadshus 12/3 deltog ett drygt dussintal medlemmar som inte röstat JA på föreningens föreslagna stamrenovering. Alla fick berätta varför de inte kunde godta förslaget och föreningens projektgrupp redogjorde för planerna. Hyresnämndens ledamöter lyssnade och lovade ett beslut före påsk.

Temperaturgivarna
Nu har nästan alla lägenheter fått sina temperatur- och fuktighetsmätare installerade. En viktig åtgärd för att hjälpa föreningens fastighetsskötare att injustera vårt värmesystem och spara på fjärrvärme (ger oss lägre månadsavgift) och samtidigt lämna vårt bidrag till en bättre miljö. Avläsningen av givarna görs via radiosignaler som skickas till Ecoguard ABs datacentral i Örebro. Avläsning sker timvis av temperatur, relativ luftfuktighet och batterinivå (givarna har ett inbyggt batteri med 16 års livstid). Mätvärdena från den egna lägenheten kommer, så småningom när vi fått tillräckligt långa mätserier, att kunna läsas av lägenhetsinnehavaren i mobiltelefonen.

Givarna är nu monterade i alla lägenheter utom åtta. Montören lyckades inte få tillträde till dessa vid besökstillfällena, men om du ändå vill ha en givare monterad: ring Ulf Wahlund, 070-337 9320, så ordnar han det.

Brandvarnare
Brandförsvaret har påmint om att det är mycket viktigt att varje lägenhet har en fungerande brandvarnare (rökdetektor). Det är lätt att kolla brandvarnaren genom att trycka in den lilla knappen några sekunder.

Kvartersgården
En översyn pågår av kvartersgårdens kök. Bl.a. hoppas vi kunna anskaffa en snabb diskmaskin och bereda plats för den. Förvaringen av kvartersgårdens möbler ses också över då det nu blivit trångt i fläktrummet.

Fixardag 19 maj
Vi samlas alla till vårens stora FIXARDAG i SERENADEN:
söndag den 19 maj kl 10-16. Mer info kommer.

 

- Din förening – SERENADEN -

 

Till nyhetslistan