Styrelsemötet 13/6

14 juni 2019 Kontroll av kulventilerna, stambyte/stamrenovering, rastning av husdjur, vattenskadorna i VBv 1 & 3, hemmavicevärdens semester och matavfall i papperspåsar.

Kontroll av kulventilerna

Vid Serenadens extra föreningsstämma den 27 maj beslutades att de som önskar ska få lägenhetens kulventiler kontrollerade. Eventuellt byte eller reparation bekostas sedan av lägenhetsinnehavaren. Kontrollen kommer att ske under hösten. I slutet av augusti kommer du att få ett erbjudande om denna kontroll i din brevlåda. De som svarar ja på denna, kommer att få kontrollen utförd i bostaden.

 

Stambyte/stamrenovering

Vid den extra stämman 27 maj informerade styrelsen om planerna för det kommande stambytet/stamrenoveringen, som redan har börjat så smått. Tidigare avloppsproblem samt rördragningarna i VBv 1 & 3 ska analyseras. Sedan kan vi bedöma om ett stambyte är nödvändigt eller om det ät tillräckligt med en stamrenovering (s.k. relining). Projektet innebär att en erfaren extern konsult biträder föreningen från i höst. Arbetet kommer att beröra alla boende i Serenaden under några år. Information kommer fortlöpande att lämnas via våra vanliga kanaler: medlemsmöten, webbsida, e-postlistan (du har väl anmält din epost så att du får den senaste informationen från din förening?), anslagstavlorna i tvättstugorna samt utskick i din brevlåda. Nästa projektinfo kommer under september.

 

Vattenskadorna i VBv 1 & 3

Renoveringarna efter de stora vattenskadorna i VBv 1 & 3 är i full gång genom försäkringsbolagets försorg. Arbetet beräknas vara avslutat i augusti. Kostnaderna för föreningen blir dock stora p.g.a de åldersavdrag som görs.

 

Rastning av husdjur

På förekommen anledning påminner styrelsen att det INTE ÄR TILLÅTET ATT RASTA HUNDAR ELLER ANDRA HUSDJUR INNANFÖR BOMMARNA på Serenaden! Barn leker och vuxna promenerar gärna i både Smurfskogen och på Kullen. Att trampa i djurens avföring medför SANITÄR OLÄGENHET för oss alla.

 

Hemmavicevärdens semester

Under hemmavicevärdens semester, dvs tisdagarna 2, 9, 16 och 23 juli kommer någon styrelsemedlem att ersätta Lasse på expeditionen mellan kl 18:30-19:30.

 

Matavfall i papperspåsar

Från nästa år har Uppsala Vatten beslutat att endast speciella papperspåsar får användas för att lägga matavfall i kompostbehållaren i våra soprum. Dessa papperpåsar får vi själva hämta, troligen i Gottsunda centrum. Mer info kommer i höst. Detta värnar vår miljö.

 

GLAD MIDSOMMAR & SKÖN SOMMARLEDIGHET

Önskar din förening genom styrelsen


Till nyhetslistan