Styrelsemötet 13/9 2023

14 september 2023 Fjärrvärme, stamrenovering, källarna och FIXardag 17/9

Fjärrvärmen

Vattenfall meddelade i veckan att man räknar med att höja fjärrvärmetaxan i snitt med 17% fr.o.m. 1/1 2024 för Uppsala! Detta ökar, i så fall, vår värmekostnad med nära ½ miljon kronor under 2024! I sin tur innebär det en höjning av månadskostnaden med knappt 200 kr/för en fyrarumslägenhet! Därmed blir det lönsammare än någonsin att finna sätt att spara på värmen, t.ex. med installation av FTX värmeväxlare, effektivare radiatorer och att vi har lagom varmt i våra lägenheter. Detta ingår i den kommande stamrenoveringen.

Är du nyfiken på vad en FTX värmeväxlare är, ska du besöka vår kvartersgård på söndag (17/9 FIXardagen), för då berättar vi mer.

Stamrenoveringen

Hyresnämnden arbetar nu med att granska vår ansökan och de synpunkter som kommit från många medlemmar. Tyvärr har nämnden haft svårt att få mottagningsbekräftelsen i retur från några medlemmar, vilket fördröjer ärendet! I väntan på deras svar kan vi inte gå vidare och påbörja stamrenoveringen.

Fukt i källarna

Under sommaren har det myckna regnandet gjort att vatten trängt in i våra källare, både vid VBv 71 och VBv 51. Vi har också haft en vattenläcka i källaren vid VBv 51. Nu har vi placerat ett avfuktaraggregat i varje källare som ska stå där 14 dagar. Därefter ska vi mäta om det är tillräckligt torrt i väggarna och kontrollera att låssystemet fungerar som det ska.

FIXar- och TRIVSELdag på söndag 17/9

Kom, hjälp oss att fixa till lite i vårt fina område inför hösten. Passa på att kolla FTX värmeväxlaren i kvartersgården! Sopplunch som vanligt. Container finns för grovsopor (dock inte EL och KEMI sopor). Frivilliga att hjälpa till att byta och måla brädor på uteplatserna är extra välkomna.

 

- Din förening – SERENADEN -