Styrelsemötet 24/8 2022

25 augusti 2022 Regnvatten i källarna, åsknedslag i bokningssystemet, laddboxar för elbilar, bergvärme, stamrenoveringen samt årsavgifterna.

Regnvatten i källarna
Det myckna regnandet i början av augusti gjorde att avloppsbrunnarna inte hann ta hand om allt vatten, utan en del rann in i våra källare. Tyvärr innebar detta att flera, som inte pallat upp sina saker i källarförråden, fick dessa saker skadade av vattnet. Lokalerna i bastukällaren blev också skadade. Nu kommer torkning att ske och under denna tid blir alla källarlokaler lite svåråtkomliga.

Åsknedslag i bokningssystemet

Ett åsknedslag medförde att vår router till bokningssystemet gick sönder och har bytts. Dock medförde detta ännu ett fel som ska åtgärdas av Certego. Tyvärr blir tvättstugornas åtkomst lidande under reparationen.

Laddboxar för elbilar

Intresset bland Serenadens medlemmar för laddboxar har visats sig väldigt klent! Endast 26 (av 165) medlemmar har svarat på vår enkät på hemsidan. 7 svarar inget behov av laddstation, 19 kan se ett behov inom 3 år.

Bergvärme

Utredningen om installation av bergvärme går vidare. Borrtillstånd fick vi redan i våras, utrymmena i kvartersgården är tillräckliga för ny undercentral och vi väntar nu bara på ett JA från Vattenfall på att vi kan få tillräcklig effekt för att driva värmepumparna.

Stamrenoveringen

Upphandling av vår kommande stamrenovering pågår och tidsplaner kommer under hösten. Detta är ett stort arbete som kräver mycket pengar, därför…

Årsavgifterna

Styrelsen beslutade att vi behöver höja årsavgiften med 5%, men från årsskiftet 2022/23. Inga förändring på garage och parkeringshyrorna behövs f.n.

 

 

- Din förening – SERENADEN -

 

Till nyhetslistan