Styrelsemötet 16/9

17 september 2020

Lekplatserna, soprummen, skyddsrummen, radonmätningen och ny belysning.

Lekplatserna

En översyn av våra lekplatser är nödvändig och kommer att utföras under hösten. Många lekredskap börjar bli till åren och behöver förnyas.

Soprummen

Våra soprum är tyvärr mörka och tråkiga. En översyn med rengöring, nymålning och förbättrad belysning planeras. Tillsammans med instruktioner på både svenska och engelska, kanske detta kan bidra att få lite ordning i våra soprum.

Skyddsrummen

Inventeringen av våra skyddsrum fortskrider och kräver en del tid av vår styrelse. En del material har försvunnit genom åren och golvbrunnarna måste göras tillgängliga. En rapport från MSB inväntas.

Radonmätningen

Uppsala kommuns miljöförvaltning går med på att vi väntar till 2021 med dessa mätningar. Detta p.g.a Covid-19 och att många boende uttryckt tveksamhet till att släppa in en kontrollant i lägenheten nu när vi riskerar ökad smittspridning. Radonmätningen kommer alltså först hösten 2021.

Ny belysning

Många har påpekat att belysningen på gatorna i vårt område inte räcker till och att det känns otryggt. Föreningen har därför beslutat att byta armaturerna och montera LED-lampor i alla gatlyktor under hösten. En översyn av lyktor på lekplatser och parkeringar kommer också att göras.

Din förening SERENADEN


Till nyhetslistan