Styrelsemötet 10/6

11 juni 2020 Lyckad fixardag 17/5, dörröppnare, besökare i soprummen och arbeten i höst: energideklaration, skyddsrummen, lekplatserna och radonmätningen.

Lyckad fixardag 17/5

Tack alla som deltog på den fina fixardagen och att alla tog hänsyn med tanke på smittoriskerna som föreligger. Höstens kvartersfest är planerad till söndag 6/9.

Dörröppnare i tvättstugorna monterade

Nu har tvättstugornas ytterdörrar fått sina dörröppnare monterade! När du håller din tvättstugetagg mot läsaren utanför dörren, öppnas dörren automatiskt. När du ska lämna tvättstugan, trycker du på den vanliga knappen på insidan av dörren, för att dörrens ska öppnas.

Ovälkomna besökare i våra soprum

Från flera håll rapporteras att man sett okända personer som rotar i våra soptunnor! För att undvika detta är det viktigt att du aldrig släpper in någon som saknar egen nyckel eller som du inte känner igen i våra soprum. Om du finner en okänd person i soprummet, fråga var personen bor och vad hen gör där, så vi kan behålla en fin ordning i soprummen.

Arbeten i höst:

Energideklaration
Myndigheterna ålägger oss att ha ett fint inomhusklimat. Därför gör man en besiktning av alla ventilationsaggregat, värmesystemet och gör en beräkning på byggnadernas värmeisolering. Denna besiktning görs regelbundet och ska genomföras i höst.

Skyddsrummen
För någon vecka sedan genomförde MSB en besiktning av våra tre skyddsrum. En del påpekanden fick vi redan vid besiktningen, men vi har ännu inte fått protokollet. Detta medför en del arbeten i höst.

Lekplatserna
Kommunen har besiktigat våra lekplatser och vi har fått flera anmärkningar. Nu ska vi utreda vad vi kan åtgärda och vad som blir för dyrt att byta ut.

Radonmätning
Kommande vinter är det åter dags för oss att genomföra en radonmätning av våra lägenheter. Det är 10 år sedan sist så nu får vi se hur täta lägenheterna är och om det läcker in radon.

Mer info om allt detta kommer i höst. Nästa styrelsemöte blir den 19/8.

Ha en fin sommar på säker distans


Till nyhetslistan