Styrelsemötet 18/8

19 augusti 2021 Radon, stamrenovering, budget, gåfart, parkering, kartonger och bastun

Radonmätningar

Under kommande vinter kommer radonmätningar att göras i våra lägenheter. Vi förbereder nu detta och mer information kommer under oktober om hur detta ska gå till.

Stamrenoveringen påbörjad!

Nu inleds förberedelserna inför kommande stamrenovering. Första steget är att anlita erfarna experter för en analys av nuläget och att ange en åtgärdsplan. Idag vet vi t.ex. inte om det räcker med en s.k. ”in-lining” av befintliga avloppsrör eller om de måste bytas ut. Vi vet inte heller när det är rätt tid att genomföra detta arbete. Det är det som anlitade experter ska hjälpa oss att ta reda på.

Budgeten beslutad

Budgeten för 2021-10-01 -- 2022-09-30 är nu beslutad. Trots förestående stamrenovering anser HSBs ekonomer att vår ekonomi är god. Budgeten beslutades därför med en avgiftshöjning på bara 1% på månadsavgifterna, trots förväntad inflation och räntehöjningar.

Gåfart

Vi måste också påminna om att GÅFART (dvs max 10km/tim) gäller för fordon på gården innanför bommarna.

Detta gäller alla fordon: cyklar, elsparkcyklar och bilar. Gående har alltid företräde.

Parkering innanför bommarna

Parkeringsvakterna har påpekat att man sett att många har börjat parkera sina bilar innanför bommarna. Det är bara tillåtet att köra in bilen för lastning och lossning – ingen parkering! Stannar du bilen innanför bommarna ska du alltid ställa den så att en barnvagn kommer förbi – även där det är smalt. Parkeringsvakterna kommer nu att hålla ett extra öga på att inga fordon parkeras innanför bommarna utan särskilt parkeringstillstånd.

Kartonger i soprummen

Tänk på att trampa ihop/skära sönder alla kartonger som läggs i soprummen. På så vis får fler kartonger plats, innan vi alla får betala mer för överfyllda sopkärl!

Bastun

På förekommen anledning vill vi också påminna om att vår bastu saknar golvbrunn. Därför är den en s.k. torrbastu och man ska inte kasta vatten som hamnar på golvet! Det är alltid nödvändigt att torka golvet efter ett bad för att undvika sanitär olägenhet, speciellt nu i pandemitider.

Hur bor du?

Påverka ditt boende – bli förtroendevald! Kontakta vår valberedning: Ingrid Leemans, tel: 073-337 0056.

Din förening - SERENADEN

 
 
 

Till nyhetslistan