Resultaten från extra föreningsstämman 19/4

22 maj 2023

Den extra föreningsstämman föregicks av 4 välbesökta informationsmöten som avslutades med en mycket välbesökt extra föreningsstämma den 19/4 i Kulturpunkten, Gottsunda centrum.

Resultat

Vid extra stämman deltog 111 röstberättigade. 82 röstade för att godta styrelsens förslag om stamrenovering. 29 röstade för avslag. Detta innebar 73% majoritet för styrelsens förslag.

Vid den efterföljande enkätundersökningen fick även de som ej kunde delta vid extra stämman en chans att rösta.

Sammantaget resultat blev då att 112 röstade för att godta styrelsens förslag, 26 röstade för avslag och 24 avstod att rösta.

Serenaden har 165 lägenheter med 162 rösträtter, då Uppsala kommun äger 4 lägenheter men bara har en rösträtt. För majoritet erfordrades 2/3 av 162 = 108 röster för styrelsens förslag.
112 röster för gav majoritet för styrelsens förslag att genomföra stamrenoveringen.

Vad händer nu?

Ärendet går nu vidare till Hyresnämnden i Västerås för godkännande av beslutet om stamrenovering och dess omfattning. Där får vi sannolikt svar på om förslaget uppfyller kraven på bl.a. tillgänglighetsanpassning. Vi får beskriva vad som omfattas i renoveringen och hur den ska genomföras. De som röstat mot förslaget kommer att få svara på Hyresnämndens frågor.

- Din förening – SERENADEN -

 
 

Till nyhetslistan