Styrelsemötet 15/11 2023

16 november 2023 Föreningsstämma 31/1 2024, stamrenoveringen, bokningssystemet, tvättstugorna och nycklar

Dina förslag till föreningsstämman 31/1 2024

Nu närmar sig nästa års föreningsstämma med fart! Onsdag 31 januari 2024 kl 19:00 är det dags! Innan dess vill din förening ha dina förslag och synpunkter. Nämligen dina idéer (motioner) och förslag på vilka medlemmar du vill ska representera dig i vår styrelse (valberedningen).

1.     Motioner
Dina förslag till de förbättringar och aktiviteter du vill se i föreningen.
Skriv så här: En titel på ditt förslag, berätta lite om förslaget samt vad du vill att stämman beslutar om. Glöm inte din underskrift!
Föreningens sekreterare, Stefan Jagell, Mv 12, måste ha ditt förslag senast 30 november 2023.

2.     Valberedningen
Det är viktigt att föreningen företräds av de medlemmar du har förtroende för. Kanske du vill vara med själv? Därför ska du föreslå namnen på dessa till valberedningens sammankallande:
Ingrid Leemans, Mv 84, tel: 018-40 33 14, snarast.

Stamrenoveringen & Hyresnämnden

Hyresnämnden behandlar nu föreningens ansökan om stamrenovering, så som den presenterades i våras. Av 162 medlemsröster har 122 röstat FÖR föreningens förslag. Vi väntar närmast på att Hyresnämnden kallar till ett sammanträde där de som inte röstat FÖR föreningens förslag får förklara vad de har emot förslaget.

När projektet startades definierade vi först vad som behöver förbättras.
Vi fann sex (6) viktiga åtgärder:

1.     - Minska risken för vattenskador (i badrum, kök och på vindarna)

2.     - Fungerande värmereglering i radiatorerna/elementen

3.     --Åtgärda kallras från fönster

4.     - Minska föreningens energiförbrukning

5.     - Nya frånluftsfläktar

6.     - Minskad premie- och skadekostnad för fastighetsförsäkringen

Förstudien presenterade tre (3) olika förslag som vi tog ställning till i projektgruppen och styrelsen:

1.     Endast relining i badrummen

2.     Förslaget som presenterats vid infomötena våren 2023

3.     Relining i badrummen, byte av vattenledningar i badrum och kök samt nya vattenledningar på vindarna

Projektgruppen och styrelsen var eniga om att endast förslag 2 uppfyllde samtliga behov av angelägna förbättringar. Därför presenterades enbart detta förslag vid infomötena. Förstudien är tillgänglig på våra hemsidor.

Tiden efter infomötena har kantats av många kostnadsökningar. Idag är det viktigare än någonsin att spara på energi genom att ”behålla värmen i huset”. Det åstadkommer vi med de föreslagna installationerna av FTX värmeväxlare, individuell mätning (IMD) av vatten och värme samt installation av nya radiatorer med tvårörsmatning. Med detta installerat nu skulle våra månadsavgifter kunna vara 28% lägre idag tack vare lägre energibehov!

Bokningssystemet i källaren

I bastu/verkstadskällaren vid källarnedgången VBv 51 är bokningssystemet fortfarande opålitligt efter den översvämning vi hade i källaren i somras. Tyvärr visade det sig vara lång leveranstid på reservdelarna. Men på onsdag 22/11 kommer Certego hit för att installera det felande kretskortet.
Bokningar i tvättstugorna fungerar som vanligt.

Tvättstugorna

På förekommen anledning vill vi påminna om att var och en alltid städar efter sig i föreningens lokaler (tvättstugor, bastu, verkstäder, pingisrum och kvartersgården). Lämna alltid använd lokal i det skick du själv vill finna den när du kommer dit nästa gång – är det bästa råd vi kan ge. Detta gör att din månadskostnad för att bo i Serenaden inte ökar i onödan. Det är dyrt att anställa personal som gör ditt jobb! De nya torkskåpen är på gång!

Borttappade nycklar

Det händer ibland att nycklar glöms eller förkommer. Lämna gärna upphittade nycklar till vår hemmavicevärd, tisdagar kl 18:30-19:30 i vår kvartersgård. Då vet du också vem du ska vända dig till om du har otur och förlorar din nyckel – hemmavicevärden!

Adventstid

Tänd ett ljus. Låt det brinna. & Kolla batteriet i din brandvarnare!

 

- Din förening – SERENADEN –

 
 

Till nyhetslistan