Styrelsemötet 15/4

17 april 2020 Skyddrumsbesiktning, dörröppnare, Comhem, byggreglerna och fixardag 17/5.

Besiktning av källarna och skyddrummen 27/5

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ålägger föreningen att göra en besiktning av våra källarutrymmen och skyddsrummen. Denna kommer att ske onsdag 27 maj från kl 8:00. Inspektören har beordrat att alla källarförråd och rum ska var olåsta och åtkomliga under inspektionen. Detta innebär att alla som har förråd i källarna måste lämna dörrarna olåsta från kl 8:00 till 17:00 denna dag!

Dörröppnare

Dörröppnare som styrs av våra tvättstugetaggar kommer att installeras på tvättstugornas ytterdörrar.

Överfyllda soprum

På sistone har vi drabbats av felsorterade och överfyllda soprum. Det medför extra kostnader för oss alla att låta köra bort detta till återvinningen. Därför undersöker nu föreningen om soprummen kan få lås som öppnas med tvättstugetaggarna eller förses med kamera-övervakning. Detta förbättrar säkerheten i soprummen samtidigt som vi kan se vem som varit där.

Comhem

Idag sänder Comhem både analoga & digitala sändningar som ingår i din månadskostnad i Serenaden. Comhem slutar att sända de analoga kanalerna fr.o.m. 8/9 (tidigare angivet datum 26/5). Se Comhems info: Detta för att de digitala sändningarna ger bättre bild och man får utrymme för fler digitala kanaler i befintligt nät. Läs här: hur du ska göra för att få de digitala kanalerna på din TV. De digitala kanalerna är tillgängliga redan idag och ingår i din månadskostnad i Serenaden!

Byggreglerna

Byggreglerna för entréer och altaner är nu uppdaterade. Du finner dem på vår hemsida: Notera att en mur/stödmur alltid kräver både tillstånd av föreningen och av byggnadsnämnden i kommunen.

 

Fixar- och trivseldag 2020

Vårens fixar- och trivseldag infaller söndag 17/5 kl 10-16. Då är vi alla välkomna att fixa lite hemmavid och i vårt område. I år förenklar vi lite för att mildra smittriskerna. Vid kvartersgården hämtar du färg och virke. Där finns också en container/flak för grovavfall tillgänglig. Ingen gemensam lunch. Tänk på smittrisken – håll avståndet!

I september planeras en trivseldag för oss alla i föreningen!


Till nyhetslistan