Styrelsemötet 16/3

17 mars 2022 Stämman: bergvärme, laddpunkter, torkskåp; radon, stamrenoveringen och parkering innanför bommarna

Bergvärme
Enex redogjorde för styrelsen om förutsättningarna för bergvärme i Serenaden. De anses som väldigt goda och styrelsen beslutade att gå vidare med anmälan om elbehovet från Vattenfall samt borransökan hos länsstyrelsen.

Laddningspunkter för EL-bil
Stämman beslutade att avvakta med laddpunkter och att undersöka hur stort behovet är av sådana hos föreningens medlemmar. På webbsidan: Laddpunkter för EL-bil (hsb.se) finner du ett formulär där du kan ange behovet av egen laddpunkt för EL-bil eller laddhybrid. Om du föredrar det, kan du lämna en lapp i sekreterarens brevlåda, Mv 12, med uppgifter om att du redan har EL-bil eller om du beräknar att skaffa en sådan inom 3 år samt ditt namn & adress.

Torkskåp i tvättstugorna
Styrelsen utsåg en grupp att utreda hur bättre torkskåp ska kunna installeras i våra tvättstugor.

Radonmätningarna
Slutresultaten från radonmätningarna har ännu inte kommit. Mer info kommer när dessa är klara. Vill du se dina preliminära värden kan du besöka vår hemmavicevärd tisdagar kl 17:30-18:30 i kvartersgården, som vanligt.

Stamrenoveringen
Serenaden har fått en första förstudie av behovet av stamrenovering och problemen med värmereglering samt dragning av rör för varm och kallt tappvatten. Avloppstammarna bedöms att vara i gott skick och behöver inte åtgärdas nu, utan det räcker med regelbunden stamspolning och filmning ännu en tid. Däremot behöver vattenledningar på vindarna samt i trummorna i våra badrum bytas ut. Värmeelementen (radiatorerna) är i behov att bytas ut och bör förses med 2-rörsmatning (idag har vi bara ett rör vilket gör temperaturregleringen problematisk). Konsulterna ger oss råd och tips på hur detta ska gå till. Mer info kommer.

Parkering innanför bommarna
VIKTIGT! Det är ALDRIG tillåtet att parkera innanför bommarna! Detta för att göra det möjligt för ev. utryckningsfordon att snabb ta sig fram vid en nödsituation!

 

VÄLKOMMEN - Din förening - SERENADEN

 

Till nyhetslistan