Styrelsemötet 20/4 2022

21 april 2022 Stamrenoveringen, bergvärme, radonmätningarna, laddstolpar, sopor i garagen, postboxar och fixardag 15/5.

Stamrenoveringen
JPL har gjort en förstudie för vår stamrenovering. Där pekar man på tre angelägna åtgärder:
1. Vattenledningar (för värme, kallt och varmt vatten) som ligger på våra vindar utgör en stor risk för vattenskador.
2. Värmeelementens (radiatorerna) tekniska livslängd har nåtts och behöver bytas. Samtidigt bör de förses med parallell matning.
3. Avloppsrören (spillvatten) ska åter spolas och filmas för att bedöma behovet av byte eller relining.

Dessutom är det önskvärt att undersöka möjligheterna till värmeåtervinning ur vädringsluften. Man anser också att vår tomt är lämplig för installation av bergvärme.

Bergvärme
Uppsala kommun har givit oss borrtillstånd för borrhålen till bergvärmen. Vattenfall har meddelat att vi troligen kan få den el-effekt vi behöver för att driva värmepumparna. När vi får detta bekräftat kommer föreningen att samlas till extrastämma för beslut.

Radonmätningarna
Radonmätningarna är slutförda. Inga mätvärden är så höga att vi måste åtgärda dem nu, utan kan vänta tills vi vet vad stamrenoveringen medför. På så vis riskerar vi inte att få göra om arbetet snart igen.

Laddstolpar
Intresset för egna laddstolpar i Serenaden har hittills varit klent. Endast 21 medlemmar har svarat på vår enkät som du finner på hemsidan. Passa på att lämna din åsikt du också!

Sopor i garagen!
Det är naturligtvis INTE tillåtet att förvara sopor i våra garage eftersom de drar till sig råttor! Alla hushållssopor och förpackningar kan lämnas i våra soprum. Grovsopor lämnas till återvinningscentralen i Gottsunda.

Postboxar
PostNord har informerat om nya regler för postutlämning. Dessa medför att brevlådor ska placeras på garagegavlarna på våra infarter där vi får hämta vår post från PostNord. Mer info kommer om detta.

Fixardag 15/5
Dags att vårpynta runt våra lägenheter och i Serenaden! Därför går vi alla ”man ur huse” för att träffas, hjälpas åt, målar och pyntar söndag 15 maj kl 10-16. Vi grillar lite och äter tillsammans vid kvartersgården. Container kommer att finnas för grovsopor.

 

- Din förening – SERENADEN -

 
 

Till nyhetslistan