Styrelsemötet 15/6 2022

16 juni 2022 Lekplatserna, invasiva växter, laddplatser, bergvärme, stamrenovering, egna byggen och sommar.

Lekplatserna
Våra lekplatser har inspekterats och fått en del anmärkningar. Styrelsen utreder nu vad som behöver åtgärdas tillsammans med Boservice.

Invasiva växter

Biologer har lokaliserat några invasiva växter i området. Dessa kommer att saneras snarast.

Laddplatser för elbilar

Endast 24 medlemmar har hittills svarat på frågan, på vår hemsida, om intresse för laddplatser. Styrelsen beslutade därför att det nu inte finns tillräckligt intresse för att sammankalla till en extra stämma i frågan utan avvaktar tills intresset är tillräckligt stort.

Bergvärme

Förslaget om att installera bergvärme pekar nu på att utrymmet i nuvarande undercentral i tvättstugan K2 är för litet och nu föreslås att att bygga om halva kvartersgården till undercentral. I så fall blir samlingssalen, köket, entrén och kapprummet oförändrat. Styrelserummet kan flyttas till nuvarande undercentral (eftersom den blir tom). Vi söker nu lämplig ersättningslokal för vävstugan och fortsätter planeringen med målet att kalla till extra stämma i höst för beslut i föreningen.

Stamrenoveringen

Förstudien visade tydligt att det nu är hög tid att starta stamrenoveringen och allt som denna drar med sig. Nästa steg är att ta fram en projektplan. Anbudsförfrågan är skickade till lämpliga konsulter som ska hjälpa oss med detta.

Egna byggen på altaner etc

Många bygger nu altangolv m.m. Föreningen påminner om att, för alla sådana byggen krävs tillstånd av föreningen och ofta även byggnadstillstånd av Uppsala kommun. För att styrelsen ska kunna behandla en byggförfrågan lämnar du in en måttsatt skiss på bygget till hemmavicevärden (eller annan styrelsemedlem).

En riktigt fin sommar önskar

- Din förening – SERENADEN -

 
 

Till nyhetslistan