Styrelsemötet 18/5 2022

19 maj 2022 Batteriladdning av fordon förbjuden, laddplatser, bergvärme, stamrenovering och lyckad fixardag.

Batteriladdning av EL-fordon förbjuden i våra garage!
Länsförsäkringar har påmint oss om säkerhetsreglerna för brandförsäkringen, som ingår i vår fastighetsförsäkring, INTE TILLÅTER LADDNING AV EL-DRIVNA MOTORFORDON ELLER REDSKAP I VÅRA BYGGNADER! Detta innebär t.ex. att EL-drivna bilar endast får laddas utomhus på särskild anordnad laddplats. Om man bryter mot detta är risken att vår brandförsäkring inte är giltig!

Laddplatser i Serenaden
Serenadens föreningsstämma beslutade 2022-01-23 att styrelsen ska inventera behovet i föreningen och återkomma när tillräckligt intresse finns. Till dags dato har hittills 22 svarat på enkäten varav 16 säger att vi bör ha laddplatser inom 3 år. Detta är inte tillräckligt för att kalla till extrastämma för en ny omröstning.

Bergvärme
Utredningen om ev. bergvärme ger stora framsteg! Uppsala kommun har givit tillstånd för borrningarna och Vattenfall kommer att kunna ge oss tillräcklig effekt när transformatorn vid Vackra Birgersväg uppgraderats. Nu undersöks vilka lokaler vi kan använda för den nya undercentralen (nuvarande undercentral erbjuder för lite utrymme). Kanske delar av föreningsgården, om vi flyttar vävrummet samt styrelserummet? Vi jobbar med detta med målet att ta ett beslut vid extra föreningsstämma i höst.

Stamrenoveringen
Stamrenoveringen har nu gått in i nästa fas efter förstudien. Det blir nödvändigt med en del rörbyten på vindarna och troligen avloppen. Samtidigt utreder vi myndigheternas nya krav på att individuellt mäta (IMD) varm, kallt vatten samt värme i varje lägenhet. Vi hoppas få tillräckliga underlag för beslut vid extra stämma i höst.

Lyckad fixardag
Tack alla som, med hull och hår, deltog i vår lyckade fixardag i söndags!

 

- Din förening – SERENADEN -

 

Till nyhetslistan