Styrelsemötet 24/9

25 september 2019 Söndagsfika, trädfällning, stamspolning, kulventilerna samt inventering av byggen på altaner och balkonger.

Söndagsfika i kvartersgården, söndag 20/10 kl 13:00
Välkommen på knytkalas i vår föreningsgård. Ta med något gott som du kan bjuda på till kaffe/te. Föreningen ordnar kaffe/te åt alla som vill ha. Men du ska ta med dig eget porslin, vi kommer inte att diska, så ta med dig det som behöver diskas hem eller använd pappersmugg/tallrik.
Välkommen från kl 13:00 söndag den 20 oktober.

Trädfällning och hängrännor
En del höga träd kommer att gallras ur, buskar ensas och hängrännor rensas under hösten.

Stamspolningen
Under veckorna 43-44 (21/10 – 1/11) kommer Interspol att spola alla våra avlopp i kök och badrum. Därefter filmar man rören för att vi ska kunna bedöma om det är dags att göra ett stambyte nu eller om några år. Info om vilken dag Interspol kommer till din lägenhet får du i din brevlåda minst 3 dagar före besöket.

Avstängningskranarna (kulventilerna)
Ett 30-tal lägenheter har visat intresse för att få sina avstängningskranar kontrollerade av rörmokare. Detta kommer att ske efter att stamspolningen är genomförd. Mer info kommer i din brevlåda när det blir dags.

Nyckelhanteringen
Vår låsleverantör Certego har flyttat till FYRISLUNDSGATAN 68. Dit ska du vända dig när du ska hämta nycklar till lägenheten, garage och tvättstugetaggar. Tag gärna kontakt med vår förvaltare på HSB innan, då du kanske måste ha en rekvisition.

Inventering av byggen på altaner och balkonger
Föreningen har blivit ålagd att föra en förteckning över alla tillbyggen som gjorts av lägenhetsinnehavarna själva på balkonger och altaner. Förteckningen ska innehålla uppgifter om vilka tillbyggnader som är godkända av kommunens byggnadsnämnd och vilka som är godkända av Serenadens styrelse. Övriga byggen kan bli betraktade som s.k. ”svartbyggen”. Detta är också nödvändigt för att vi ska ha rätt fastighetsförsäkring.


Till nyhetslistan