Extrastämman om Gemensam el

07 december 2022

På föreningens extrastämma igår den 6:e december röstades det med god marginal Ja för att övergå till gemensam el i vår förening. Ett positivt beslut för oss medlemmar som kommer få lägre kostnader för el, då flera fasta avgifter försvinner och vissa rörliga avgifter blir lägre på elräkningen. Vi medlemmar slipper betala för våra fasta elabonnemang och istället bara betala för vår faktiska elförbrukning per lägenhet, genom föreningen. Detta kan ge en besparing på cirka 1500-2000 kr per lägenhet och år.

Styrelsen kommer jobba vidare med Infometric, som redan hjälpt fler än 2 000 bostadsrättsföreningar med gemensam el. Vi återkommer när det finns en tidsplan.

Vi medlemmar behöver i stort sett inte göra någonting, vi behöver inte säga upp våra avtal, allt sköts automatiskt. Eftersom din nuvarande elmätare kommer att ersättas med en ny och föreningen därmed tar över elmätningen upphör alla avtal mellan dig som lägenhetsinnehavare och elbolagen. Föreningen ombesörjer avslutning av samtliga elabonnemang och montering av nya mätare. Eftersom det gamla abonnemanget helt upphör så avbryts även eventuella bindningstider, utan kostnad.

Mer information finns på: https://infometric.se/gemensam-el/

Gemensam el är dessutom en förutsättning om föreningen överväger att installera solceller i framtiden. Men det är en senare fråga.