Öppet hus av tvättstugan den 17 december 2019

20 december 2019 Kul att se att många medlemmar kom och intresserade sig för öppnandet av tvättstugan! Det bjöds på glögg och pepparkakor och styrelsen berättade om renoveringen. Medlemmarna fick sen utrymme för att ställa de frågor som kommit upp. På plats var också Peter, föreningens fastighetsskötare, och representant från leverantören av maskinerna, Entema. Entema visade hur allt fungerade och besvarade också frågor. Nu står föreningen med 5 stycken tvättrum vilket är en 50% större kapacitet sedan tidigare. Vi har också nu en nyrenoverad bastu och en ny och fräsch samlingslokal med pentry.

Drop-in rummet och bokningsbart rum 2-4 är öppna. Rum 5 öppnar inom kort:

Styrelsen är glada att meddela att målsättningen att öppna tvättstugan innan jul möttes upp och att drop-in rum 1 och de bokningsbara rummen 2-4 är öppna för medlemmar att tvätta. Tvättrum 5 är ännu ej färdigställt och därför inte öppet för bokning än, men styrelsen var mån om att öppna övriga delar av tvättstugan i väntan på detta. Styrelsen jobbar för att även rum 5 ska öppna så snart som möjligt men kan inte lova något, speciellt inte då det är kommande högtider som minskar arbetsdagar och förlänger leveranstider. Styrelsen återkommer så snart även rum 5 är öppen för bokning.

 

Bastun:

Bastun kommer att öppnas för bokning ikväll 20 december från kl 20.00. Innan dess skall aggregatet brännas in och diverse möbler ska komma på plats men sedan kommer vi att kunna basta hela vintern. Det enda som saknas nu är duschdörren. Ny duschdörr kommer i januari men allt går att använda ändå tills dess!

Instruktioner för bastun kommer att komma upp inom kort. Enkelt beskrivet så finns det två vred där ena vredet är temperatur och andra är tidsinställning. Första tre timmarna så är bastun varm. Resterande tid på vredet är nedräkning till att värmen ska börja. Lycka till!

 

Bra information att känna till:

Tvättmaskinerna:

I början så kommer det att stå att varje tvätt tar 60 minuter. Det är för att maskinerna själva kommer att kalibrera sig och känna av vikt på tvätt för att sedan presentera nya tider för oss. Det kan alltså vara värt att gå ner innan dessa 60 minuter om man vill optimera sin tid initialt.

 

I tvättrum 5 så står det något mindre maskiner pga platsbrist. Dessa tar bara 6 kg istället för övriga som tar 8 kg.

 

För att köra maskinerna:

Välj program

Välj max 2 tillval

Välj om du vill stänga av tvätt- och/eller sköljmedel

Tryck en gång för att starta

Tryck en gång till om du vill byta program eller avsluta

Det finns en möjlighet att ställa in andra språk på maskinerna. Efter en körning kommer de dock gå tillbaka till svenska.

Fyll maskinerna så nära maxvikt som möjligt. Det är mer skonsamt för både maskinerna och miljön!

 

Automatisk dosering:

Styrelsen uppmanar alla medlemmar att använda den automatiska doseringsfunktionen som varje tvättmaskin kommer med. Fördelarna är bland annat att vi inte överdoserar tvättmedel för en bättre miljö, privatekonomin blir bättre, det blir renare samt att medlena som används är allergenfria och därmed bra för alla med allergi.

 

Torktumlare:

Det finns två program: automatiskt och tidsprogram. Välj tidsprogram istället för automatiskt program om du har lite tvätt att tumla, då det annars finns en risk att torktumlaren stannar tidigt och kläderna inte blir torra. Filterna behöver borstas av efter varje omgång och där finns en borste tillgänglig om man öppnar dörren.

 

Torkskåp:

Filter rengörs genom att man torkar av dem med en trasa, antingen direkt i torkskåpet eller genom att man tar ut dem och torkar av dem med en trasa. Man ska ej använda vatten. Rengör alltid efter användning men kolla även upp innan start så att det är rent och snyggt.

 

Du väljer enkelt 40/60 graders program och trycker sedan på start. Maskinen stänger själv av med hjälp av fuktavkännare.

 

När den slås av kan det ta ett tag för den att stanna för att den är varm!

 

Mangel:

I tvättrum 2 finns en mangel. När man kör stora långa tyger ska duken vara inrullad. I annat fall rekommenderas att duken är utrullad. Mangla inte jeans eller plagg med knappar eller liknande då det kan skada mangeln.

 

Vanliga felanmälningar:

Fel språk på tvättmaskinen - Kör maskinen en gång så byts språket tillbaka till svenska igen

Tvättmaskinen står still - Kan vara så att du har valt ett program där maskinen står still medan vatten värms upp för att skona kläderna

Ej torrt i torktumlaren - Det som vanligen händer är att kläder ej torkar för att det har lagts in för lite kläder och man har valt automatiskt program. Byt till tidsprogram.