En uppdatering om pallkrageprojektet "Urban Garden Colony"

09 juli 2015 För de som har haft vägarna förbi, eller har balkong vettandes mot tvättstugetaket, har säkert noterat att sedan 6/6 står där nu 10 pallkragar med grönsaker, örter och blommor som växer så det knakar. Kragarna är del av Morkullans pallkrageprojekt där sammanlagt 10 medlemmar till självkostnadspris får hyra krage och plats av föreningen för att odla.

Det är fortfarande möjligt att vara med och odla i pallkrageprojektet men föreningen kommer inte arrangera några inköpt av kragar och jord utan då får medlemmen ordna detta själv. Är du intresserad kan du Maila till linda@karlgren.nu för att anmäla intresse till nästa år. 
Vi i trädgårdgruppen är hemskt nöjda med resultatet. Det blev verkligen ett lyft för det tråkiga och oanvända taket! Förutom dessa pallkragar, finns på taket också två lite större odlingslådor i trä. I dessa har föreningen valt att plantera rabarber och kanske på sikt även örter. Än är rabarberna små och få men på sikt, kanske nästa år är det tänkt att de ska utgöra en mindre allmän rabarber-och örtresurs. 

Om du vill komma till tvättstugetaket och spana in läget gör du det antingen via uppfarten från Valhallavägen, håller vänster, höger runt huset och nedåt, eller så tar du tar dörren mellan uppgång G och F och håller sedan höger.

Vänliga Sommarhälsningar
Trädgårdsgruppen

  • Fikapaus med pallkragegänget
    Fikapaus med pallkragegänget
  • Installerade!
    Installerade!
  • Nu med grönska!
    Nu med grönska!