Välkommen på trädgårdsdag 22 oktober!

28 september 2016 Den 22 oktober är det trädgårdsdag mellan 1100-1400 med samling på Rosenterrassen utanför uppgång K. Vi ska "hösta" trädgården samt förbereda för nästa säsong. Vi bjuder på korv med bröd och hembakt som avslutning av dagen.
Vi avslutar trädgårdsåret med en ny trädgårdsdag 22a oktober då vi hoppas att många av våra medlemmar vill hjälpa till med att ta hand om våra pelargoner, planterar ljung i våra krukor inför vintern samt sätter lökar i slänter och rabatter för nästa års blomningstid.
 
När våren kom började trädgårdsåret med att trägårdsgruppen anordnade en trädgårdsdag där de samt ytterligare några medlemmar fixade i landen och oljade trädgårdsmöblerna så att alla medlemmar kunde njuta av vår vackra trädgård under hela sommaren.
 
Vår trädgårdfirma har sedan skött underhållet och de planterade även växter i våra 17 blomkrukor i juni. 
Årets största investering är att vi fyllnadsplanterat häckplantor samt återanvänt och nyplanterat daggkåpor i rabatten på baksidan mellan Arvids terrass till uppfarten mot Valhallavägen. Rabattens nya benämning har blivit daggkåperabatten. 
 
Våra pallkrageodlingar har vuxit med två nya pallkragar och det finns plats för fler. Det är fantastiskt roligt att odla och skörda egna grönsaker och de smakar så mycket mer än vad köpta grönsaker gör. 
 
Kontakta gärna trädgårdsgruppen om du är intresserad av en egen pallkrage till nästa år.