Arbete med att förebygga störningar

18 januari 2017 Styrelsen arbetar på flera fronter med att förebygga störningar i föreningen

Styrelsen arbetar förebyggande med att förebygga störningar i föreningen. I våra trivselregler finns tips på hur man bör bete sig mot sina grannar och vilka regler som finns kring störningar. Det är viktigt att hålla nere ljudnivån efter klockan 22:00 före vardagar och 23:00 före helger. Arbeten som stör grannar får utföras vardagar 07:00-21.00 eller 10:00-17:00 övriga dagar.

 

Vi har även en Facebook-grupp så att medlemmar får chans att bekanta sig med varandra. Ofta går det att motverka störningar genom att medlemmarna lär känna varandra och kan få en bild av hur grannarna beter sig. 

 

Om störningar ändå uppstår gäller följande: Om en granne stör ska man själv ta kontakt med denne, antingen direkt när störningen sker eller dagen/någon dag därpå. Tänk på att hålla god ton och försök hitta en gemensam lösning. 

 

Rapportera störningen/händelseförloppet via formuläret på hemsidan. På så vis loggas ärendet av styrelsen och det finns dokumenterad information om störningen. Det är också bra att höra med andra grannar om de också upplevt störningar från samma person. Då blir det lättare att få en helhetsbild av de problem som finns.

 

Styrelsen medlar vid konflikter i undantagsfall. I första hand ska alltså medlemmarna försöka lösa det i sinsemellan.