Avstängt vatten

27 mars 2019 Vattnet har behövt stängas av akut.

På grund av en läcka på vattenservisen som uppkommit i samband med bergvärmearbetet har vattnet till föreningen behövt stängas av. Stockholm vattens jour är på plats men avstängningsventilen i gatan sluter inte helt tätt varför reparationsarbetena kan dröja någon timme extra. Enligt den informationen styrelsen fått ska vattnet vara tillbaka någon gång under kvällen.

 

Uppdatering 27 mars 2019 kl 21:00:

Fick precis följande information från vår entreprenör: Läckan är fixad i våran fastighet. När Stockholm Vatten skulle slå på vattnet i gatan igen har gängorna på den gamla ventilen gått sönder så att ventilen inte går att dra på igen. Stockholm Vatten behöver gräva upp trottoaren och sätta dig en ny ventil. De kommer att utföra arbetena under natten, det läcker på andra håll i stan vilket är varför de inte är här och arbetar just nu. 

 

För er som är i behov av vatten finns det en kran uppsatt på Birger jarlsgatans trottoar den är markerad med en orange kon. Ni som akut behöver gå på toa kan fylla en spann eller liknande med vatten där nere för att sedan spola manuellt. 

 

Det här är verkligen ingen kul situation men oturen har varit framme i flera led under kvällen. Av den information vi har fått kommer vattnet vara tillbaka under natten.

 

Uppdatering 28 mars 2019 kl 08:30:

Det har gått läck hos oss igen vilket är varför inte vattnet är helt tillbaka. Det beror på att ventilen i gatan igår kväll inte kunde sluta helt tätt varför svetsning av de brustna kopplingarna inte kunde göras på ledning som fortfarande innehöll vatten. Man valde en annan lösning som tyvärr inte har funkat.

Nu behöver vattnet i gatan återigen stängas av och lagning av läckan hos oss göras om.

 

Det finns ingen uppskattad tid på när arbetena ska vara klara men det borde vara löst under dagen.

Uppdatering 28 mars 2019 kl 16:00

 

Nu är vattnet igång igen. Lagningen av läckan håller också. Allting ska nu vara klart.

 


Till nyhetslistan