Summering av medlemsenkät 2014

06 april 2014 Årets enkät fick 44 svar jämfört med föregående års 41. Vi summerar här synpunkterna och ger styrelsens kommentarer. En sammanställning över betygsättningen från 2013 och 2014 finns här.
  • Styrelsens arbete är fortfarande uppskattat. Denna medlemsenkät och styrelsens snabba respons i bl.a. Facebook-gruppen nämns som några av de positiva inslagen. Vindsprojektet anses dock brista i informationen. Trivselreglerna efterfrågas till trappuppgångarna.
    En text som sammanfattar statusen i vindsprojektet har nyligen lagts upp på hemsidan. Styrelsen skall se över informationen i trappuppgångarna och inkludera trivselreglerna om det får plats.
  • Många känner inte till eller har inte varit i kontakt med HSB Servicecenter. Ett allmänt missnöje med HSB råder.
    Även styrelsen är missnöjd med många delar av HSB och har därför jämfört olika alternativa lösningar. Ett byte bedömdes inte vara värt den merkostnad själva bytet innebär. Under året har föreningen sagt upp den kollektiva anslutningen av medlemmarna till HSB Stockholm samt ändrat stadgarna så att medlemskapet inte längre är tvingande. Medlemmar kan fortfarande ansluta sig till HSB individuellt.
  • Snöröjningen har blivit bättre men sattes inte på ordentligt prov pga lite snö.
  • Källsorteringsrummet är mycket uppskattat och en stor eloge utdelas till de som håller ordning och bjuder på konstutställningen. Även second hand-avdelningen hyllas. Skylt efterlyses för att uppmana till vikning av kartonger.
    Styrelsen tackar för tipset och skall ta fram en sådan skylt.
  • Städningen anses bra men vissa klagar på dålig lukt från rengöringsmedel. Medlemmar beklagar sig också över att grannar ställer sopor i trapphuset. Mögellukt kan kännas i uppgång N.
    Det är inte tillåtet att ställa eller förvara något i trapphusen och styrelsen uppmuntrar att det påtalas direkt när en medlem ser det. Styrelsen är medveten om lukten i uppgång N och jobbar på en lösning. En rapport pekar på att det förmodligen beror på fukt i utrymmet mellan kulvert och trappuppgång.
  • Medlemmarna tycker att grannarna är dåliga på att städa efter sig. Efterlysning av knapp till ytterdörren så man slipper använda två händer vid utpassage. Önskemål om att se vem som bokat vilken tvättstuga. Önskemål om förlängning av tvättiderna från 2 till 2,5 eller 3 timmar. Uppmaning till styrelsen att se till att dörrarna går igen när de stängs så att obehöriga inte skall kunna ta sig in. Renovering av torkrummer och bastun alternativt ersätt bastun med något annat.
    Styrelsen har beställt storstädning av tvättstugan 2 ggr/år utöver den veckovisa städningen samt utrustat alla rum med städmaterial. Styrelsen har tagit in offert på knapp till ytterdörren och skall väga kostnaden mot nyttan. Att se vem som bokat tvättstuga kan vara användbart men innebär en för stor systemkostnad. Förlängning av tvättider anses inte optimal då det krånglar till tiderna och samtidigt innebär en minskning av antalet tvättider. Dörrar som inte går igen eller inte beter sig som de ska bör felanmälas direkt till vår förvaltare Peter Jansson. En storrenovering av tvättstugan är planerad till 2019 där det kommer finnas utrymme för nytt helhetsgrepp.
  • Comhem anses ha bra tv-utbud men dålig service.
    Styrelsen har nyligen beslutat att förlänga avtalet med Comhem på ytterligare tre år men till ett kraftigt rabatterat pris.
  • Ownit ses vara kostnadseffektivt med bra pris/prestanda och välfungerande support. Önskemål om 1000mbit lyftes.
    Styrelsen har tagit in prisuppgift på nätuppgradering för 1000 mbit men ser inte att det är aktuellt i dagsläget då det förmodligen är låg efterfrågan från medlemmarna.
  • Fastighetsförvaltare Peter Jansson är mycket uppskattad och beskrivs som: Alltid tillgänglig. Hyvens. Stjärna. Snabb service. Glad och trevlig. Utmärkt, fullkomligt utmärkt! Duktig. Hjälpsam och trevlig. Pålitlig. Klippa. Stor tillgång. Effektiv. Nyklippt.
    Styrelsen har tagit in offert om teknisk förvaltning från annat håll och konstaterar att Peter Jansson ligger lägre i pris. Styrelsen instämmer också i enkätsvarens beskrivningar av honom. Avtalet har alltså förlängts.
  • Trädgården anses viktig och trädgårdsgruppens arbete är mycket uppskattat. Dagens nivå känns lagom. Önskemål om vintergröna träd/buskar lyftes. Styrelsens förslag att anlägga odlingslotter mot Surbrunnsgatan gillades.
    Önskemål om trädgården hänvisas till trädgårdsgruppen som finns på tradgard@morkullan.nu. Projektet med odlingslotter ligger vilande då styrelsen måste prioritera annat men det välkomnas om någon medlem vill börja forska i frågan.