Uppdatering gällande tvättstugan

11 april 2022 Styrelsen arbetar hårt med renoveringen av taket till tvättstugan och kommunicerar löpande uppdateringar under projektet så fort det är möjligt. Styrelsen vill även understryka att det är en olägenhet för alla boende. Tyvärr är projektet försenat ytterligare sen senaste uppdateringen att arbetet skulle vara färdigt runt 1 maj. Ny slutbesiktning är inbokad 22 juni 2022. Styrelsens uppfattning efter försäkran från inblandade parter är att ovan uppdaterad tidsplan ska hålla.

Styrelsen arbetar hårt med renoveringen av taket till tvättstugan och kommunicerar löpande uppdateringar under projektet så fort det är möjligt. Styrelsen vill även understryka att det är en olägenhet för alla boende, inklusive styrelsen, att inte kunna använda den ordinarie tvättstugan. Den tillfälliga tvättstugan har tyvärr behövt användas mycket längre än planerat. Detta eftersom projektet vid flertalet tillfällen, från provborrning hösten 2020 och en byggstart som till slut av våra konsulter föreslogs börjas i mars 2021 fram till idag, har kantats av förseningar. 

 

Tyvärr är projektet försenat ytterligare sen senaste uppdateringen att arbetet skulle vara färdigt runt 1 maj. Ny slutbesiktning är inbokad 22 juni 2022. 

 

Förseningen beror inte på att någon enskilt oförutsedd händelse har inträffat utan är en kombination av olika saker såsom att balkarna var i sämre skick än förväntat, att olika överväganden med inblandning från Stockholms Stad har behövt göras samt att överväganden kring förändringar i sökt bygglov och konstruktion fortsätter att dra ut på tiden. Styrelsens uppfattning efter försäkran från inblandade parter är att ovan uppdaterad tidsplan ska hålla men det går inte att garantera. Utöver slutbesiktning ska tvättmaskiner ställas på plats och bokningssystem återställas. Styrelsens förhoppning är att delvis kunna göra det parallellt i slutet av projektet vilket kommer bero på hur färdigställandet interiört går för JB.

 

Styrelsens prioriteringar har hela tiden varit att projektet ska bedrivas kostnadseffektivt och i högt tempo för att så snabbt det är möjligt öppna tvättstugan igen. Styrelsen har vid varje försening eller oförutsedd händelse försökt reda ut varför det har inträffat och hur vi kan undvika att ytterligare förseningar inträffar samt försökt säkerställa att den reviderade tidsplanen ska hålla. Stora delar av styrelsen har varit involverade i projektet för att förstå, förebygga och reda ut.

 

Styrelsen kommer när projektet är färdigställt följa upp vad som har inträffat och varför. Vi som styrelse har redan idag en uppfattning om vad som inträffat och varför och vi gör därför så klart det som är möjligt för att undvika ytterligare förseningar. Dock vill vi poängtera att styrelsens fokus för tillfället är att färdigställa projektet så att vi alla återigen kan använda tvättstugan. Slutlig analys får vi färdigställa först därefter.

 

Styrelsen återkommer fortlöpande med information om hur arbetet utvecklas och om tidsplanen förändras.