Var vaksam med matrester på området!

21 juli 2020 Vi har ett tätt samarbete med Anticimex som arbetar med att bekämpa skadedjur direkt när de uppkommer i och kring fastigheterna och på så vis har vi inte några större bekymmer av dessa. På senare tid har det förekommit råttor på området och det härleds direkt till hantering av sopor och framförallt matrester. Styrelsen ber dig därför vara extra varsam med hur du slänger sopor i utomhusbehållarna.

Ofta så förekommer att fel typer av sopor har slängts i avfallsbehållarna för matrester eller att matrester slängs i behållarna utan pappers-/plats-påse. När fel sopor slängs i matrestsbehållarna töms inte dessa och blir överfulla. När inte locket längre går att stänga leder det direkt till att råttorna som förekommer i hela Stockholm direkt kommer till våran fastighet då vi "matar dom".

Dessutom har det på senare tid förekommit personer som matar fåglarna på vår innergård. Tyvärr ses även fåglarna som skadedjur och det går emot våra stadgar att mata skadedjur.

Därför ber vi dig att tänka lite extra innan du lämnar matrester på innergården, slänger fel sopor i fel behållare eller inte försluter din påse innan du slänger den. Utan att du tar ditt ansvar kan tyvärr inte Anticimex göra sitt jobb.