Matavfallsinsamling!

26 juni 2020 Från och med augusti kommer vi som bor i Brf Svartvik äntligen att börja sortera ut vårt matavfall. På så sätt gör vi en insats både för miljön, oss själva och föreningens plånbok. För dig som boende innebär det att du nu ska särskilja ditt matavfall från övriga sopor och sedan slänga matavfallet i specifika matavfallskärl som står vid vändplan intill 43:ans gavel. Avfallskärlet är olåst för att kunna användas enkelt och smidigt. Ena av de tre inkasten är till för förskolorna som har ett obligatorium att sortera vid årsskiftet.

Hur gör jag?

Alla boende kommer att få specifika papperspåsar avsedda för matavfall samt en påshållare, ett informationshäfte och en vaskskrapa. Sen är det bara att börja sortera!

Vad som kan läggas i påsen och inte får du i det informationsmaterial som delas ut ut I augsuti och som finns i startkitet. 

Genom att vi sorterar ur matavfallet minskar vi den totala sopmängden och gör att vi spar pengar när våra ”vanliga” sopor minskar. Vi måste också tänka på att minska mängden vanliga sopor som ska läggas i sopnedkastet. Sortera glas, metall, tidningar, plastförpackningar etc separat och lämna vid soprummet nere vid panncentralen eller vid återvinningen uppe på Margretelundsvägen exempelvis.

  • Insamlingskitt
    Insamlingskitt