Renovering och andra störande ljud

25 maj 2020 I coronakrisens spår tillbringar människor allt mer tid i sina lägenheter. Då ökar även risken för att grannen stör dig – eller att du stör grannen. Vi behöver alla visa lite extra förståelse och lite extra hänsyn det får man försöka acceptera eftersom det är en speciell situation.

Samtidigt är det viktigt att visa en extra stor hänsyn i dessa tider. Grannen i lägenheten under kanske jobbar långa pass inom vården och är i stort behov av sin sömn. Grannen ovanför ligger kanske sjuk i covid-19, sjukdomen som orsakas av coronaviruset.

– Ett jättegott råd är att tänka utifrån sig själv. Hur skulle jag känna om någon spelade jättehög musik, om någon hade fest hela natten eller om barnen lekte med bollar inomhus väldigt högljutt? 

Men bara för att du har upprättat ett hemmakontor i lägenheten innebär det inte att du kan gå och klaga på grannens oljud i tid och otid. Lagen tar ingen extra hänsyn till om man är sjuk, jobbar hemifrån eller om man jobbar natt och behöver sova på dagen. Man ska kunna leva ett normalt liv i sin bostad, men sedan får man egentligen aldrig störa sina grannar. Oavsett tid på dygnet.

Vänligen respektera därför de förhållningsregler som föreningen har. Renovering och andra störande ljud är tillåtet under en begränsad tid på dagen;
Vardagar kl. 8.00 - 19.00
Lördagar- och söndagar kl. 10.00 - 18.00

Lite extra förståelse och lite extra hänsyn tror jag att man kommer ganska långt på.