Rena Mälaren

18 mars 2021

Team Hållbarhet är på plats i Alvik från 10.00 den 20 mars. Dykningen sponsras av Rotary och utgår från Gustavslundsvägen 139, du kan följa teamet på plats för att se vad dykarna hittar längs vår kustlinje.

Intiativtagare är Philip som har bott i Traneberg i 15 år. Han började som många andra att fiska för att hitta på något när pandemin slog till, men på sina kast ficka han upp

1. Ett snigelskal...?
2. En sovsäck 🤨
3. En stor lampa 🤯

Då fick han idén att det kanske var bättre att börja tömma botten och fick kontakt med Projektet Rena Mälaren. Philip har sendan våren 2020 hjälpt Rena Mälaren och har även dykt själv och städat kring Alvik och hittat en del skatter som t.ex. en guldring och massa vänner. När han var vid Minnebergsbryggan i somras och dök så fick han upp två stora järnstänger som vem som helst hade kunnat skada sig på, endast 1,5 m under ytan...

Nu har Philip fått hjälp av Rotary Västerled och de ska tillsammans göra en rensning vid vattnet i Alvik lördagen den 20 mars där de kommer ha dykare och repdragare på plats.

I corona tider behöver alla tänka på att hålla avstånd, detta görs genom att teamet sprider ut sig runt hela viken vid Alvik strand och sträckan förbi Minneberg med olika stationer längs vattnet där det kommer finnas dykare.

På så sätt kan man ta sig en promenad, hälsa och titta på vad alla har hittat. Samtidigt som man hjälps åt att plocka bort allt man ser på vägen så kan man avsluta med något varm att dricka när man har kommit tillbaks till mål där vi har en container där vi samlar allt i slutet.

GÖR SKILLNAD

Och delta du med! Anmäla dig här och få alla detaljer.

Alla kan vara med och delta i projekt Rena Mälaren. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket! Läs nedan om hur du kan göra skillnad!

Rena Mälaren

Rena Mälaren på Facebook 

Rena Mälaren på twitter

Rena Mälaren på Instagram