Trivsel i tvättstugan

01 september 2022

Tvättstugan får användas för egen hushållstvätt av boende i Brf Svartvik. Grovtvätt, t.ex. mattor, tvättas i grovtvättstugan i port 25 eller 39 (för dig som bor i port 11–29 passar nyckeln till tvättstugan i port 25 och för dig som bor i port 31–49 passar nyckeln till tvättstugan i port 39).

Boka ett tvättpass

 Tid bokas på bokningstavlan i tvättstugan. Placera cylindern med ditt lägenhetsnummer vid önskad tvättid. Flytta cylindern efter avslutat tvättpass och placera den längst ned på tavlan om du inte bokar ny tid. Om din cylinder till bokningstavlan försvunnit eller gått sönder kan du köpa en ny i panncentralen.

  • Den bokade tiden inkluderar torktid. Det är dock tillåtet att torka sin tvätt i torktumlare och torkskåp 45 minuter efter avslutad tvättid. • Tvättid som inte har tagits i anspråk inom en timme får utnyttjas av annan.

Regler för tvättider

  • Efter avslutat pass ska maskinerna rengöras och lokalen städas. Tvättmaskinernas fack för tvätt- och sköljmedel ska sköljas ur och luddfiltren i torkskåpet och torktumlarna ska tömmas.
  • Det är inte tillåtet att ta med husdjur till tvättstugan. Vid tvätt av filtar eller annat som använts av djur, damma först av dem ordentligt utomhus. Se även till att rengöra maskinerna och lokalen extra noggrant efter tvätt

Rent och snyggt i tvättstugan

Generellt städas våra tvättstugor en gång i veckan, däremellan är det upp till er som använder den att hålla rent och fräscht. Se därför till att alltid lämna tvättstugan så som du själv vill möta den. Töm luddet i torktumlaren, torka av maskinerna, stäng alla fönster och släck lamporna. Städmaterial finns i samtliga tvättstugor.

  • Du får inte ta med dig några djur in i tvättstugan på grund av allergirisken.
  • Du får inte färga kläder då det finns risk att kläderna förstörs under nästa pass.
  • Tvätta BH med bygel i tvättpåsar så de inte tar sönder maskinen.
  • Det är inte tillåtet att tvätta större mattor, stora filtar eller skor i de vanliga tvättmaskinerna.
  • Använd inte mer tvättmedel än nödvändigt, tänk på miljön.

Felanmälan

Om du upptäcker en trasig maskin, gör direkt en felanmälan på tfn. 010-442 11 00 eller på https://felanmalan.hsb.se/. Uppge numret på den maskin som felet avser. Sätt upp en lapp i tvättstugan om att anmälan gjorts och när det gjordes.

Tack för att du samarbetar till en trevlig boendemiljö!