Matavfallsinsamling!

11 augusti 2020 Från och med den 14 augusti kommer vi som ett led i vår ambition att bli mer miljömedvetna starta med matavfallsinsamling för oss boende i Brf Svartvik. På så sätt gör vi en insats både för miljön, oss själva och föreningens plånbok. För dig som boende innebär det att du nu ska särskilja ditt matavfall från övriga sopor och sedan slänga matavfallet i specifika matavfallskärl som står vid vändzonen. Avfallskärlet är olåst för att kunna användas enkelt och smidigt. Ett av de tre inkasten är till för förskolorna, kommer att vara uppmärkt.

Hur gör jag?

Varje hushåll kommer att få ett startkit som består av en påshållare, påsar, vaskskrapa samt informationsfolder. Påshållaren placeras under diskbänken och det är viktigt att denna används

då den är utformad för att hjälpa matavfallet att torka upp. Placera alltså inte påsen i ett kärl med
plan botten. Allt matavfall samt tepåsar och kaffesump med filter kan läggas i matavfallspåsen.
Torka gärna ur fett ur stekpannan med ofärgat hushållspapper och släng i matavfallspåsen. Dessa startkit kan hämtas i tvättstugan från och med den 13 augusti.

Vad innebär det för dig som medlem?

Ett kärlskåp står vid vändzonen och i dessa slänger du sedan din matavfallspåse då du rullat ihop öppningen. Läs informationsbladet innan du börjar och gå gärna in på www.svoa.se och sök på ”Så håller du matavfallspåsen torr” för bra praktiska tips!

 Slut på matavfallspåsar?

Nya matavfallspåsar kommer att finns i alla tvättstugor och de finns även att hämta i utvalda butiker i närområdet. 

Tack för att du är med och bidrar till ett mer hållbart Minneberg!

 Styrelsen i Brf Svartvik