Trivselregler

29 april 2021 Regler är nödvändiga för trivselns skull när man bor så nära varandra som vi gör. Sunt förnuft och hänsyn till varandra är en grundpelare, men då vi alla är olika finns det ett antal regler som samtliga medlemmar och dess eventuella gäster ska förhålla sig till...

Tänk på att ditt golv är din grannes tak och att ni har gemensamma väggar. Det är därför viktigt att du inte låter tv och radio stå på för högt, att du inte går med skor med hårda sulor inomhus, eller gör någonting annat som är störande.

Tiden för nattvila är mellan 22.00 och 07.00. Då ska det vara lugnt och tyst i våra fastigheter. Tänk även lite extra på dessa tider om du har egen tvättmaskin i din lägenhet. Ljudet från centrifugen sprider sig lätt i huset och kan vara störande för grannar, så tänk på att aldrig tvätta tidigt på morgonen eller sent kvällen.

Om du ska utföra störande arbeten i din lägenhet som t.ex. borra i betong, slipa golv eller spika är det tillåtet mellan 08.00-19.00 vardagar och mellan 10.00-18.00 på lördagar, söndagar och helgdagar.

När du skall ha fest i lägenheten meddelar du grannarna innan och visar hänsyn.

Undvik att röka under fläkten inomhus då röken går direkt in till dina grannar.