Tillsammansodling - ett fruktbart initativ

Hyresgästerna i HSB Living Lab har tagit initiativ till en tillsammansodling för boende och andra odlingsintresserade. I pallkragarna utanför huset växer nu allt från grönkål, mangold och tomater till färska kryddor och örter. Vi tog ett snack med Tove Jensen som är en de som fått upp ögonen för tillsammansodlingen.
Tillsammansodling utanför HSB Living Lab

Hej Tove, berätta lite om dig själv.
Jag heter Tove Jensen och är 24 år. Till vardags studerar jag industriell ekologi på Chalmers och bor i lägenhet i Johanneberg i Göteborg.

Hur kom det sig att du började med odling?
Jag är uppvuxen på landsbygden i Dalarna och saknar odling och natur som hörde till vardagen där nu när jag bor i stan. Tillsammansodlingen vid HSB är perfekt för mig som bor i en lägenhet att få arbeta med jord och växter även i denna typ av hemmiljö. 

Hur fick ni nys om odlingen vid HSB Living Lab?
Som Chalmerist kände jag till HSB Living Lab och odlingen då jag rört mig mycket i området under några år. Mer konkret tog jag kontakt via sidan growgbg.com som förmedlar odlingsytor till odlingssugna. 

Vad odlar ni i pallkragarna?
Allt möjligt! Från grönkål, mangold och morötter till tomater och bönor. Även sallad och kryddor finns att hitta i lådorna. 

Har du någon odlingsfavorit?
Bönor av olika slag tycker jag mycket om! De växer ofta i vackra rankor och är roliga att skörda när det väl är dags. 

Har du några tips eller råd till andra som vill börja odla? 
Kom ihåg att vattna så löser sig det mesta!