Stora frivilliga insatser på Stadion

27 augusti 2018 En bostadsrättsförening kräver stora insatser av sina medlemmar för att det ska fungera och ekonomin ska gå ihop. På Stadion finns ett 20-tal frivilliga som sköter var sina funktioner utan arvoden och ersättningar. Som alltid ställer upp på gemensamma aktiviteter som vårstädningar och medlemsmöten. Och som vi inte alltid tänker på.

En bostadsrättsförening kan bara bli så bra som medlemmarna själva gör den till. Det fordras alltså stora insatser med massor av arbetstimmar både inom styrelse och olika arbetsgrupper.

Missköter man ekonomin inom föreningen så kan den i värsta fall försättas i konkurs – och det drabbar alla medlemmar/boenden hårt. Därför har styrelsen ett stort ekonomiskt ansvar för att hålla kostnader nere och helst öka intäkter. Och samtidigt ge den bästa servicen till alla medlemmar.

Ekonomisk kompetens

På Stadion har vi en styrelse med hög ekonomisk kompetens, bland annat före detta ekonomichefer och VD:ar från stora bolag. De har hittills lyckats både sänka kostnader och öka intäkter – och bland annat reda ut ett fall där en medlem för några år sedan inte betalade sina avgifter, vilket riskerade att i slutändan drabba alla medlemmar. Det hela fick en lyckligt utgång och föreningen fick sina pengar.

Kunnig revision och valberedning

Vi har revisorer i form av kvalificerade ekonomer och vi har en valberedning som lägger ner stort jobb på att hitta nya styrelsemedlemmar och andra funktionärer. I valberedningen finns ledamöter som själv har stor erfarenhet av rekrytering.

Arbetsgrupper som får hjulen att snurra

Och så har vi alla arbetsgrupper som sköter tekniska frågor, utearbeten, driver besiktningar, arrangerar fester och hälsar nya medlemmar välkomna. I dessa grupper finns hög kompetens från en mängd olika områden. Som vi alla sett är en del riktiga arbetsmyror även praktiskt.

Vi vill informera

På Stadion försöker vi involvera medlemmarna  i allt genom att vara flitiga på att informera – bland annat genom nyhetsbrev, denna hemsida och magnettavlorna i våra entréer. Vi försöker aktivera alla medlemmar att bland annat delta i vårstädningar, medlemsmöten och årsstämmor.

Vi ska bli bäst

Under sommaren råder stiltje inom många områden, eftersom många av de boende vistas i sina fritidshus. Men nu vänder allt fler tillbaka och "livet återvänder" till full aktivitet.

Vi har en Stadionkompass med kursen inställd mot målet att bli Luleås bästa och trivsammaste bostadsrättsförening. Vi har ordning och reda överallt och exempelvis "sopgubbarna" säger att det är en sann fröjd att tömma soporna i det kliniskt rena soprummet. Stadions medlemmar sköter sig.

Stadion är på god väg att bli Luleås bästa och trivsammaste bostadsrättsförening.