Avgiftshöjning på Stadion från 1 oktober

20 juni 2023 En enig styrelse för Brf Stadion har beslutat att höja medlemmarnas avgift för driften från och med 1 oktober i år. Så här förklarar vår ordförande Peder Stockman varför vi nu måste göra det för första gången på tio år.

"Brf Stadion är ett föredöme när det gäller kostnadsmedvetenhet, mycket tack vare den stora sammanhållningen och viljan att tillsammans ta ansvar för vår fina förening. Vi har en stor mängd medlemmar som lägger ner massor av arbetstimmar så att vi slipper anlita leverantörer annat än i speciella fall.

 

Stora insatser från medlemmar

Då tänker jag i första hand på tekniska gruppens kunnande och arbetsinsatser. Men också snöskottarkompaniet, odlingsgruppen, ”vårstädargänget” plus alla enskilda medlemmar som bidrar till många sparade kronor. Vi har också allt sedan starten haft en kvalificerad styrelse med kunskaper som är viktiga för en bostadsrättsförening, bland annat inom ekonomi.

 

Första höjningen efter 10 år

Men nu kan vi efter 10 år utan avgiftshöjningar konstatera att omvärldens stora kostnadsökningar har börjat påverka oss. När vi summerar första tertialet ser vi att driftskostnaderna ökar överlag, vilket innebär att vi måste höja avgiften för driften. Allt för att täcka de löpande utgifterna samt avsättning till underhållsfonden. Och därmed säkra en trygg ekonomi för Brf Stadion.

Höjningen kommer att ske från 1 oktober enligt följande:

Lgh 54 kvm 157:-/mån
Lgh 75 kvm 219:- /mån
Lgh 82 kvm 239:-/mån
Lgh 89 kvm 260:-/mån
Lgh 102 kvm 297:- / mån
Lgh 105 kvm 307:- /mån
Lgh 161 kvm 470:- / mån