Kaffe, bastuljus och ekonomi på infomöte

08 mars 2017 Levande ljus bör inte tändas i bastun, eftersom stearinet kan smälta och brandrisken är uppenbar. Bland annat det – samt positiva rapporter om ekonomin för föreningen – fick medlemmarna höra under informationsmötet den 6 mars.

28 medlemmar hade kommit till mötet när ordföranden Eje Eriksson hälsade alla välkomna i kvarterslokalen på 33:an. Dessförinnan hade festkommittén som vanligt dukat upp kaffe med dopp för sedvanligt mingel innan mötet öppnades. Vi har en mycket effektiv festkommitté och ett stort tack till dem.

God ekonomi

Vice ordföranden Tore Öberg berättade att det ekonomiska resultatet 2016 blev något bättre än budget. Likviditeten är lika bra som 2015 trots att föreningen under 2016 gjort en extra amortering av låneskulden på en miljon kronor. Föreningen har en likviditet av 2,2 miljoner kronor per sista december 2016.

Besiktningsanmärkningar åtgärdas dåligt

Därefter berättade Tore om kvarvarande besiktningsanmärkningar. Det gäller bland annat fläktsystemet, garageportar, matos i lägenheter, branddörr, säkerhet i hissar, tryckstegringspumpar, golvbrunnar, luft i vattensystemet och tiden för byte av låskolvar.

Styrelsen har beslutat att föreningen nu ska driva kraven på åtgärder starkt. Åtgärder måste genomföras på ett bättre sätt än nu. Dessutom beslutade styrelsen att kräva besiktningstidpunkter som ger möjlighet att åtgärda anmärkningar utan dröjsmål på grund av snö, vinter och andra orsaker.

Levande ljus stor brandfara

Eje Eriksson och Jan Sikström har gjort en brandsyn och konstaterat att läget i stort sett är gott. Men Eje påminde också om att man inte får ställa olika saker som barnvagnar i trapphuset. Anledningen är att en evakuering av människor inte får hindras om en allvarlig brand skulle bryta ut.

En medlem har påtalat att det vid några tillfällen inträffat att medlemmar ställt levande ljus i bastun. Värmen i vår bastu kan bli mycket hög och medlemmen har själv varit med om att brand uppstått ­från levande ljus när stearinet har smält – dock inte i vår bastu. Eje Eriksson menade att det här var en allvarlig fråga och att levande ljus absolut inte får användas.

Låskolvar byts

Eje berättade också om bytet av låskolvar i lägenheterna, något som länge varit utlovat från leverantören, men som dröjt. Nu inleds dock, som styrelsen tidigare meddelat, bytena den 13 mars.

Lediga parkeringsplatser

Tre parkeringsplatser finns lediga, två utomhus och ett inomhus. Ifall någon önskar hyra parkeringsplatser bör man kontakta Pia Wibron på HSB Norr, tel 077-033 00 50.

Svante Utsi har haft kontakt med kommunens skogsförvaltning angående den skogsröjning som kommunen utlovat på sydsidan av Stadionhusen. Syftet är att förbättra utsikten för dem som bor längst ner.

Kommunens skogsförvaltare har nu meddelat att röjningen finns inlagd i planen sommaren 2017. Men han kunde inte garantera att man hinner med åtgärden i sommar. I så fall kommer det att ha högsta prioritet sommaren 2018.

Vakanta styrelseposter

Anders Nordlund, valberedningens sammankallande, berättade att två styrelseposter är vakanta. Om någon vill vara med också jobba i styrelsen så bör man ta kontakt med honom, 070-588 33 82 eller med ledamoten i valberedningen, Hans Eriksson, 070-623 00 47.

Mötet blev ganska snabbt avklarat. Ordföranden tackade medlemmarna och önskade alla en solig vårvintermorgon dagens därpå ­– ett önskemål som uppfylldes med råge.