Relaxen fullsatt vid infomöte

29 oktober 2015 Relaxen fylldes med medlemmar när styrelsen arrangerade ett informationsmöte under onsdagskvällen. – Vi och våra grannar är det bästa på Stadion, konstaterade ordföranden Eje Eriksson. Vi gav grannarna högsta betyget i enkäten om trivsel på Stadion.

Mötet inleddes med att Stadions "ekonomiminister" Tore Öberg redogjorde för föreningens ekonomi och den budget som leder till en ganska rejäl höjning av avgifterna för medlemmarna. (Exakta siffror finns att läsa under föregående nyhet "Infomötet PowerPoint").

Tidigare sänkning väl optimistisk

Höjningen innebär dock att avgiften inte når till den nivå som presenterades när de första medlemmarna bokade sig för en lägenhet, men som senare sänktes rejält.

– I efterhand är det lätt att se att sänkningen då var väl så optimistisk, sade Tore Öberg. Det som nu höjs är driftkostnaden och beror bland annat på stora avsättningar till underhållsfonden för att klara framtidens underhåll. Dessutom har vissa saker blivit dyrare än beräknat, bland annat kallvattenförbrukningen.

Fem års garanti

Medlemmarna verkade ha förståelse för höjningen och frågorna handlade mer om bedömning av avgiften efter 2016. Tore Öberg avslutade sin information med att berätta om tvåårsbesiktningen och att styrelsen tillsammans med några medlemmar förhandlat fram en förlängning av byggarantin från två till fem år när det gäller anläggningar utanför lägenheterna. De boende har fortsatt fem års byggaranti för sina lägenheter.

Ny parkeringsbiljett

Därefter redogjorde Eje Eriksson för hur många frivilliga arbetar för föreningen och vilka planer styrelsen har för förbättringar – och desstom de förbättringar som redan har åstadkommits. Bland annat att styrelseledamoten Margit Skeppar tagit fram en ny parkeringsbiljett för gästparkeringarna. Den ska börja gälla från nyår och ska förhoppningsvis undanröja kvarstående parkeringsproblem.

"Vi trivs med varandra"

Sekreteraren Lars Pekka redogjorde för resultatet av den Stationkompassen-enkät som gjordes i september och som visade att medlemmarna trivs mycket bra med boendet och framför allt med grannarna. Han visade också alla de kommentarer och förslag som medlemmarna lämnat vid enkäten. Många efterlyste fler sammankomster i form av fester och gemensamt arbete.

Mötet avslutades i mycket god stämning.

 

Infomötesbilder
  • Tore Öberg redogjorde för 2016 års budget.
    Tore Öberg redogjorde för 2016 års budget.
  • Eje Eriksson ledde mötet med säker hand.
    Eje Eriksson ledde mötet med säker hand.