Innan felanmälan – tänk till!

07 oktober 2019 Nu finns som bekant ingen femårsgaranti för Brf Stadion längre. Det innebär att fel som uppstår i gemensamma utrymmen betalas av föreningen – och att fel som uppstår i den egna lägenheten är innehavarens ansvar. Därför – tänk till innan du felanmäler. Det en uppmaning från vår tekniska koordinator, Svante Utsi.
Svante Utsi leder en teknisk grupp med hög kompetens. Själv är har byggnadsingenjör med livslång erfarenhet.

Är det ett fel på någonting i din egen lägenhet så innebär det i princip att du själv måste bekosta reparationen. Tidigare bekostades reparationen ofta av femårsgarantin ifall det var ett uppenbart funktionsfel som hade grundlagts i samband med byggandet.

– Ett gott råd kan vara att själv kontakta några elfirmor ifall det exempelvis är ett elfel och be dem lämna ett pris på reparationen, säger Svante Utsi. Fråga också efter möligheten till rotavdrag

Anmäl till Svante

– Fel som upptäcks i gemensamma utrymmen ska anmälas till mig, säger Svante Utsi (se kontaktuppgifter längst ner i artikeln). Vi har nämligen en mycket kompetens teknisk grupp som kan klara av många av felen själva – och det innebär att vi sparar pengar för den gemensamma föreningen. Vi har dessutom avtal med exempelvis Selga och Granngården vilket ger oss rejäla rabatter på material.

"Chefen" Svante Utsi är själv byggnadsingenjör med lång erfarenhet av byggande och fastigheter från både Sverige och Finland. 

Bred kompetens i gruppen

Den övriga gruppen består av Jan Sikström, Erika Edin, Hubert Henriksson, Bengt Larsson, Per-Michael Strutz och Stig Hedberg. De har kompetens över ett brett område, från elbehörighet till IT, teleteknik samt styr- och reglerteknik. Inom gruppen finns till och med flygledarkompetens – ifall det skulle behövas 😀.

– När vi själva gör jobbet kan det kosta oss 1.000 kronor i stället för 5.000 kronor om man anlitar en extern firma, säger Svante Utsi.

Alltså – vid fel i gemensamma utrymmen: Anmäl till Svante Utsi, 070-510 29 99. Eller maila till svante.utsi@gmail.com