52 medlemmar på informationsmötet

27 november 2016 52 medlemmar medverkade på Brf Stadions höstinformationsmöte i samlingslokalen på 33:an den 23 november. Det var som vanligt en glad stämning med humorn i högsätet, men där också viktiga saker avhandlades.

Efter kaffe och fikabröd hälsade ordföranden Eje Eriksson medlemmarna välkomna. Därefter tog vår ”finansminister" Tore Öberg över och berättade om prognosen gällande föreningens ekonomiska resultatet 2016.

Vi amorterar en miljon kr

Föreningen håller budgeten och det blir överskott av likvida medel. Därför ska vi amortera bort en miljon kronor av lånen. Det sänker räntekostnaden med i storleksordningen 14.000 kronor per år, även under nuvarande låga ränteläge.

Däremot blir det bokförda resultatet en rejäl förlust. Det beror på de nya avskrivningsregler som införts och som ger stora förluster för alla nya bostadsrättsföreningar utan att de på något sätt är konkursmässiga. Det viktiga för alla nya föreningar är att ”pengar in” är större än ”pengar ut” under ett år – och det är alltså inget problem för Brf Stadion. Vi kan sova lugnt.

Ingen höjning av avgifter

Dessutom berättade Tore om budgeten för nästa år och den känns stark. Vi behöver inte höja våra årsavgifter 2017 (den avgift som vi betalar varje månad).

Därefter informerade Tore om läget vid besiktningarna. Felen är åtgärdade och godkända i de flesta lägenheter. Han påminde också om att garantitiden för lägenheterna är fem år, vilket ju känns tryggt.

Förhandlingar sparar 120.000 kr

Sedan var det Ejes tur att berätta om en stor genomgång av sju olika avtal med leverantörer som styrelsen gjort. Omförhandlingar, samt en ny upphandling, ger en besparing på cirka 120.000 kronor jämfört med 2016.  

Vi får en ny städleverantör, nämligen Lilja & Co från och med 1 januari.

– Jag hoppas att vi alla har förståelse för att allt kanske inte fungerar perfekt med ett nytt städbolag, sade Eje. Bytet av städbolag sänker kostnaden avsevärt utan att vi sänker kvalitetskraven på sikt.

Skön stämning

Därefter fördes en fri diskussion som bland annat resulterade i att vi fortsätter med två informationsträffar per år. Att vi har många humorister bland medlemmarna märktes tydligt. Det var en skön stämning på mötet.

Eje avslutade allt med att hälsa alla välkomna till årets glöggmingel som arrangeras lördag den 10 december kvällstid. Exakt tid meddelas senare.

 

Infomöte nov -16
  • Ewa Bogren var en av dem som såg till att alla fick kaffe.
    Ewa Bogren var en av dem som såg till att alla fick kaffe.
  • Eje Eriksson och Jan Sikström bytte ord innan mötet började.
    Eje Eriksson och Jan Sikström bytte ord innan mötet började.
  • Samling vid kaffedisken.
    Samling vid kaffedisken.
  • Försnack.
    Försnack.
  • Mera försnack.
    Mera försnack.