Föreningsstämman gick som en dans

19 maj 2016 Föreningsstämman med Brf Stadion gick som på räls i sedvanlig humoristisk Stadion-anda. 35 medlemmar kom till stämman som hölls i Samlingslokalen på 33:an den 16 maj. 24 punkter på dagordningen klubbades av en effektiv mötesordförande, Per Aludden.

Det hela började en halvtimme innan stämman då festkommittén bjöd på kaffe och kaka och vi fick tillfälle att umgås och lära känna varandra ännu lite mer. Därefter öppnade styrelseordföranden Eje Eriksson stämman och hälsade alla välkomna. 

Stadions vicevärd Per Aludden, tillika HSB:s representant i styrelsen, valdes att leda stämman och han klubbade effektivt och säkert igenom besluten på dagordningen. I sig var det inte heller så svårt eftersom medlemmarna visade stor enighet i alla frågor.

Stig Hedberg och Britt-Lis Sikström valdes att justera dagens protokoll tillsammans med stämmans ordförande.

Kassaflödet viktigast

Eje Eriksson, Tore Öberg samt ekonomen Therese Johansson redogjorde för Brf Stadions förvaltning och årsredovisning. Föreningens ekonomiska resultat 2015 blev ett minus på 970 000 kronor, men alla tog det med största fattning. Anledningen är nämligen att den statliga revisorsnämnden beslutat att bostadsrättsföreningen ska göra en så kallad linjär avskrivning på fastigheten. Det innebär att nya föreningar som Stadion inte klarar plusresultat om man inte höjer avgifterna mycket kraftigt.

Det som i stället är viktigt, enligt HSB:s jurister och alla revisorer, är att föreningarna har ett bra kassaflöde och god likviditet – något som Brf Stadion har. Därför kunde stämman också bevilja styrelsen ansvarsfrihet på alla punkter.

Eje Eriksson omvaldes

Eje Eriksson omvaldes av stämman till styrelsen ordförande för en tid av ett år. Tore Öberg omvaldes till ledamot för två år. Styrelsen utökades med en ordinarie ledamot och Jan Sikström nyvaldes som ledamot för två år. Margit Skeppar och Lars Pekka har kvar ett år av sina tvååriga mandatperioder. Per Aludden kvarstår som HSB:s representant i styrelsen.

Till lekmannarevisorer valdes Ann Jansson och Johan Hagkvist. Den senare var ett nyval eftersom en tidigare revisor flyttat. 

Till valberedningen valdes Anders Nordlund, Lilia Eriksson och Hans Eriksson.

Protokoll kommer

Efter en timme och en kvart hade alla 24 punkter genomgåtts och klubbats. Eje Eriksson tackade närvarande medlemmar och tjänstgörande ordföranden Per Aludden, samt avslutade föreningsstämman. 

Protokollet med alla punkter från föreningsstämman kommer i ett nyhetsbrev efter att det har justerats.